4 четения

Петък и събота топло за сезона, в неделя кратко захлаждане и превалявания от дъжд и сняг

Днес ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2 гр. За В. Търново се очаква минимална температура 0 гр. Максималните температури ще бъдат между 10 и 13 гр. За В. Търново се очаква максимална температура 12 гр.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централните части на Стара планина ще има незначителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 7 гр., на 2000 м – около 2.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.2 гр. през 2010 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 11.6 гр. през 1957 г.

Слънцето ще изгрее в 7 часа и 35 минути и ще залезе в 16 часа и 44 минути.

Фаза на Луната: четири денонощия след пълнолуние.

В петък и в събота преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. В събота след обяд облачността ще се увеличи и през нощта срещу неделя ще бъде значителна с превалявания от дъжд и сняг. Вятърът ще бъде слаб, без определена посока, на моменти ще бъде тихо. В събота вечерта и през нощта срещу неделя вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили. В неделя преди обяд ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, на моменти силен вятър от запад, северозапад. В понеделник, вторник и сряда ще има променлива облачност и ще духа слаб вятър от югоизток. В четвъртък облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. През деня ще духа слаб вятър от югоизток, вечерта и през нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

В петък и събота ще бъде топло за сезона с минимални температури между 0 и 5 гр., максималните ще бъдат между 10 и 13 гр. В неделя ще бъде хладно с минимални температури между минус 2 и 1 гр. и максимални между 2 и 5 гр. В понеделник сутринта ще бъде хладно – минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2 гр. През деня температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 7 и 10 гр. Във вторник и сряда времето ще се задържи топло за сезона с минимални температури между 1 и 6 гр. и максимални между 10 и 13 гр. В четвъртък максималните температури ще се понижат с 2-3 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в петък и в събота преди обяд ще има незначителна до променлива облачност и ще духа умерен до силен вятър от югозапад. В събота след обяд облачността ще се увеличи. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 7 гр. В неделя ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. Температурите на 1200 м ще се понижат до минус 3 – минус 6 гр. В понеделник, вторник и сряда ще има променлива, на моменти значителна облачност и ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще се повишат и ще бъдат между 8 и 10 гр. В четвъртък ще бъде облачно с превалявания, предимно от сняг. Температурите на 1200 м ще се понижат до 0 – 3 гр. През целия период температурите на 2000 м ще бъдат с около 5 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!