85 четения

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 8 – 14 декември

Здраве: Щедростта на емоции и страсти в петък може да се превърне в основен фактор за неспокоен сън, високо кръвно налягане или аритмия. Внимавайте колко и за какво се вълнувате, за да предпазите здравето си. През уикенда обърнете повече внимание на личната си хигиена, вгледайте се в своите навици и отстранете неприятните от тях. Можете да посетите хомеопата си за интервю или консултация, ако се чувствате не във форма. В понеделник, вторник и сряда хармонизирайте взаимоотношенията си с околните. Мирът е основен източник на спокойствие и добро здраве за вас и околните. Дисхармонията може да ви докара нервно напрежение. Не се притеснявайте, ако се чувствате подути в тези дни. Организмът задържа вода. В четвъртък се хранете природосъобразно и избягвайте алкохола и кофеина.

Красота и външен вид: Коса: Подходящи дни за подстригване на косите – петък, събота, неделя, понеделник, вторник, сряда до обяд. Заради фазата на Луната растежът се забавя. Неблагоприятни дни за подстригване на косите – сряда следобед и четвъртък. Коламаска: подходящи дни: от петък до сряда. Обеци и татуировка: всички дни от периода са подходящи за тези процедури . Сауна и парна баня: Луната няма отношение към сауната и парната баня през периода.

Хранене и диета: Луната отново е в намаляваща фаза и отново можете да стартирате своята дългосрочна диета или нов хранителен режим днес. Движението й в Лъв благоприятства топенето на калории и сантиметри в талията. През уикенда много внимавайте, каква храна приемате. Движението на Луната в Дева изисква да проверяваме срока на годност на закупените продукти, за да се предпазим от стомашни проблеми и натравяния. Избягвайте месото, солта. В понеделник, вторник и сряда организмът задържа вода. Пийте течности с мяра. Ако се почувствате подути или отекли не прибягвайте към приема на диуретични лекарства, а изчакайте. Състоянието ще отшуми до няколко дни от самосебе си без неочаквани последствия.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната гостува в Лъв, Дева, Везни и Скорпион. Високомерието няма да ни е от полза при осъществяване на контакти или хармонизирането на връзки и взаимоотношения. Сеенето на гняв и агресия ще ни донася единствено лоши и негативни усещания. Имаме шанс да се освободим от ненавистта си към хора, като им простим и ги дарим със своята неизмерима любов. В неделя Венера и Нептун са в квадратура. Възможно е да се почувствате пренебрегнати в някои ситуации. Не го изживявайте драматично. Не страдайте по старите любови, които са си тръгнали от живота ви. Гледайте напред, в бъдещето е вашата надежда. В същия ден, неделя, Марс навлиза в Скорпион. Там той изявява своите силни качества, като помага и на най-безволевия човек да извади на показ своя характер и да отстоява позициите си. Именно отстояване на позиции и истинска борба са способите за успех през новата седмица, когато Луната е в квадратура със Сатурн и Плутон, а Слънцето и Меркурий са в съвпад. Бъдете наясно със себе си, със своите мечти, цели и желания. Осъзнайте, че периодът на ретрограден Меркурий не е благоприятен за големи начинания, но е прекрасен за поправяне на стари грешки. Не се страхувайте да признаете грешките си с достойнство и да продължите напред.

ОВЕН

Подредете мислите си

Вашата седмица ще бъде доста силна и активна. Движението на Марс, планетата-управител на вашия зодиакален знак, в момента предизвиква някои разнородно емоции в подсъзнанието ви. Това е и причината в сегашния етап да сте агресивни, нервни и избухливи. Не че няма причина за това ваше поведение, но ще е добре да се овладеете. И с времето ще го направите. Навлизането на Марс в Скорпион ще скрие страстите надълбоко. В сферата на любовта и личните взаимоотношения също е важно да сте сдържани. Раздавате се изцяло и безрезервно, а това може да ви коства големи разочарования във времето напред. Бъдете по-резервирани, съсредоточени в целите си тихи откъм емоции. Нужно е да подредите мислите си в един по-правилен и хармоничен ред.

ТЕЛЕЦ

Нов период

Вие се готвите за огромни реформи, за преориентация и съвсем друга отправна житейска точка. Намирате се във върхови и преломен период. Навлизането на Марс в Скорпион ще ви изправи на нокти, от една страна. От друга, ще ви позволи да се видите отстрани, да проектирате своята визия за бъдещето си. Ще формирате изцяло ново мислене и ще преструктурирате възприятията на съзнанието си. Това са процеси, които ще се случват в по-дългосрочен аспект, но като цяло са предстоящи и… са за добро. Не вярвайте на слухове, които се мълвят за вас, вашите близки или половинката. Вярвайте изключително и само на интуицията си. Не намесвайте своите и чуждите интереси. Избягвайте да правите компромис спрямо своите лични принципи и устои. Бъдете себе си и ще успеете да встъпите с нови сили, идеи и цели в един по-благоприятен за вас период.

БЛИЗНАЦИ

Формирате характера си

Вие също можете да очаквате период на обновление и да тръгнете в една изцяло нова посока. Сега енергията ви става все по-силна и мощна. Жизнените ви сили се възвръщат. Навлизането на Марс в Скорпион ще възбуди енергийните ви мощности и вие ще се почувствате доста по-бодри и дейни. Погрижете се за здравето, формата си и променете някои негативни навици, които ви водеха към застоял начин на живот и обилно хранене. Имате възможност да стартирате нов хранителен режим, който да повдигне самочувствието и мотивацията ви. Това ще преобърне изцяло житейския ви ритъм, защото чувствайки се по-уверени в себе си ще работите и за успеха си във всички житейски области. Като цяло, това е седмица за мотивация, борбеност и формиране на по-твърд характер.

РАК

Гледате живота с други очи

Очаква ви благоприятна седмица. От една страна, ще се справяте брилянтно с належащите ежедневни и рутинни задачи и проблеми. Няма да минете без такива, още повече че в момента сте заети и с организацията около Коледните празници. Очевидно е, че всичко пада на вашия гръб, но крайният резултат ще е във ваша полза. Всички ще са ви признателни. Марс навлиза в Скорпион – знак, сходен на вашия по елемент. Планетата предстои тепърва да възбужда вашия интерес към живота, да сее раздвижване, разместване на пластовете. От ежедневните проблеми ще насочи вниманието ви към външния свят. Огледайте се и вижте, че освен семейството и дома ви, наоколо има и други неща наоколо. Тепърва ще ги опознавате и опитомявате. Тази седмица поставя началото на емоционално разгръщане.

ЛЪВ

Силна енергия

Енергията на едно от най-мощните пълнолуния в годината вече стихва и вие можете да се успокоите. Емоциите и нервите ви влизат в нормалното русло и на преден план излизат отново ежедневните задачи и позната рутина. Точно на рутината сте склонни да се противопоставяте по един или друг начин, като сте на мнение, че разчупвате границите и вливате нов ритъм в ежедневието. Лъжете се, само нажежавате обстановката. Не се противопоставяйте остро на желанията на хората, с които живеете. Съобразявайте се малко повече с обстоятелствата вкъщи. Марс навлиза в Скорпион и обуславя време на свръхчувствиетлност и по-честа избухливост от ваша страна. Научете се да се владеете, а излишната енергия вложете в подреждане на вещите вкъщи, ремонтни дейности или украсяване за предстоящите празници.

ДЕВА

Бъдете по-социални

Предстои да навлезете в доста благоприятен и хармоничен период. Марс сменя знака си и ще гостува в Скорпион почти до края на месец януари догодина. Това е удобно време да се замислите за приятелските си среди, за комфорта във взаимоотношенията с всички хора, с които сте по един или друг начин близки. През тази седмица темата за дома, семейството и родата присъства ярко в хороскопа ви. Погрижете се за уюта вкъщи и замислете, как да организирате предстоящите празници. На работното място седмицата също е благоприятна, защото активира доста срещи и възможности да се сдобиете с важни контакти за бъдещите си планове и намерения. Не бягайте от хората, напротив, привличайте ги в живота си.

ВЕЗНИ

Поговорете за проблемите

Основното предупреждение през тази седмица е да сте внимателни с харченията си, можете да си закупите вещи, които не влизат в предварителния ви бюджет. Правите го, за да задоволите някои свои емоционални липси. Затворили сте се вътре в себе си и не позволявате никой да проникне. В момента, в който близките ви се интересуват, защо не сте в настроение, вие не сте искрени с тях. Съветът ми е да потърсите човек, на когото да споделите болките и притесненията си. Това ще реши всички проблеми, защото ще се сдобиете с отсрещната гледна точка и ще видите, че сте преувеличи размера на драмата. Не се сърдете, ако през тази седмица около вас има заинтересовани хора. Просто изберете най-верния, с когото да поговорите.

СКОРПИОН

Излизате на сцената

Предстои да навлезете в една доста важна и наситена със събития седмица. Струпването на планети в Стрелец е сигурен знак, че имате сериозна нужда от промяна в материалното и финансово положение. Нещо трябва да се случи, че да получавате повече приходи и така да задоволявате по-спокойно ежедневните си желания. Марс навлиза в знака ви и ще се движи там до края на януари догодина. Очертава период от около два месеца, в който вие ще добиете сериозна увереност и самочувствие. Досега имахте задачата да учите и да се квалифицирате, да „надобрявате”, а от този момент нататък вашият ангажимент е да излезете на сцената и да покажете всичко, на което сте способни. Доста промени ви е замислила съдбата за идните 40 дни от днес нататък. Бъдете активни и ги превърнете в положителни.

СТРЕЛЕЦ

Отговаряте си на някои въпроси

Около вас положението е доста шумно и вие никак не можете да скриете своето присъствие където и да се намирате. Причината е в струпването на планети във вашия знак, което ви прави особено активни, а и въздейства на събитията в живота ви. Ето защо имате чувството, че всичко ви се случва наведнъж, за съвсем кратък период от време. Марс навлиза в Скорпион – съседния ви знак – и оттам ще ви помогне да си обясните смисъла на всички тези събития. Да осъзнаете промените и активните реформи от духовна и ментална гледна точка. Да затвърдите още по-задълбочено своите вече променени философски възгледи. Факт е, че вие сте съвсем нови хора, с обновено мислене. Е, съвсем скоро ще дойде моментът да започнете да го изявявате.

КОЗИРОГ

Разширете своя кръгозор

Вие се намирате в доста сериозен период. Период на дилеми, емоционални и социални изяснявания. Нещо отвътре ви гложди и търсите отговор на хиляди въпроси. Станали сте мнителни. Ще освободите цялата тази енергия през следващата седмица, когато Марс навлиза в Скорпион. Планетата ви освобождава от известни притеснения в емоционалния свят. Подобрява се състоянието ви на работното място, като там концентрацията се подобрява. За справка, в последните два месеца не можехте да се организирате именно заради Марс. Сега той започва да ви подкрепя по-активно. Активен ще стане и социалният ви живот, затова от днес до края на януари догодина не отказвайте на срещи и общувайте с колкото се може повече хора. Освободете се от догмите на сивото ежедневие. Разширете възприятията си.

ВОДОЛЕЙ

Изправени пред предложение

Очаква ви разнообразна седмица. От една страна, енергията на Меркурий и Сатурн изисква освобождаване от емоции и насъбрало се напрежение в социалните среди. Не е изключено да сте станали малко по-избухливи. Да не премълчавате онова, което мислите. Марс навлиза в Скорпион и ще впръска искра в огъня, като ви помогне да сте още по-пиперливи. Активирана е вашата отбранителна реакция. От друга страна, Марс изисква от вас в следващите два месеца сериозно отношение към работата и служебната ви реализация. Той ви е подготвил доста  добра изненада към края на годината под формата на професионално предложение. Но докато стигнете до тогава, се изисква здрава работа и труд.

РИБИ

Нужда от шокови промени

Напрежението при вас расте пропорционално на възможностите в професионален аспект. В сектора от хороскопа ви, отговарящ за професионалната реализация, сега има струпване на планети. Това е обяснението за струпването на ангажименти и хилядите задачки, които трябва да свършите в кратък срок. Ще се справите, въпреки че ретроградният Меркурий сякаш работи „против” вас, поставяйки на пътя ви пречки и забавяния. Марс навлиза в Скорпион и чертае благоприятно време за разширяване кръга на контактите ви. Позволете си да пътувате малко повече през декември и януари. Направете нещо, което не сте правили до този момент. Разчупете границите, преобразете ежедневието си. Имате нужда от шокови промени, които да ви покажат, че сте живи.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

8 декември. Характерно за вас е, че през целия си живот работите доста и се трудните упорито, но зад гърба ви все няма нищо. Не се отчайвайте. Успехите никога няма да ви сполетяват мигновено. Градите кариера с години, а повишенията ви са винаги заслужени и отработени с много труд, което ги прави сигурни и непоклатими. В семейството постоянно гледате, как да помогнете на близките. Не бива да им позволявате обаче да ви се качват на главата – да ви командват и ръководят. Извоювайте самостоятелност. От това се нуждаете.

От днес навлизате в една много лека и хубава година, която ще ви помогне да разнообразите донякъде контактите си, но без да се предоверявате на новите хора, идващи във вашия живот. Вяра имайте само на най-близките. Усмихвайте се често, защото ще имате поводи за сърдечни усмивки през новата година!

Здраве: Годината вещае крепко здраве, ако мислите позитивно и се обградите с хора, които са ви приятни и сред които се чувствате освободени. Много важно предупреждение през тази година са злонамерените контакти, които ще ви тровят психиката и ще ви навличат болести. Елиминирайте ги.

9 декември. Вие сте от огнените и емоционални Стрелци, които избухват, осъзнават се, търсят прошка и после пак повтарят цикъла, без да си вземат поука от грешките. Доста импулсивни и крайни в чувствата, мислите и емоциите, вие често забравяте, къде се намира златната среда. Учудващо целенасочени сте обаче в действията си и гоните смели цели. Умеете да се забавлявате и да помагате на хората около вас да се чувстват добре. В любовта сте големи ревнивци, но вие самите имате забежки от правия път в своята любовна история. Към близките си също сте ревниви.

Годината, в която навлизате, ще ви накара да преодолеете някои логични житейски трудности. Няма от какво да се плашите, защото бариерите ще ви направят по-силни и издръжливи. Важно е да ги отстраните сами, за да сте горди със себе си. За мнозина това ще е поредната рутинна година.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

10 декември. Вие сте енергични и амбициозни натури. Стремите се към върха още от малки и по-голямата част от вас е логично да го достигнат. Лошата работа е там, че в стремежа си да свършите нещо колкото се може по-бързо и по-бързо, все грешите. Добре е да отстраните тази припратост от своето ежедневие. Също така, стремежът към новоначалие също е една от чертите, които не ви носят много плюсове в живота. Важно е да започнете нещо, да действате по него докато го завършите и чак след това да захващате друго.

Навлизате в прекрасна година на промени и новости. Това е най-активната година, сравнена с изминалите девет. Ще ви се случат доста неща, за които не сте предполагали. Помогнете с действията си на Съдбата да се подреди така, както вие си я представяте. Внимавайте, грешките, които правите през тази година, ще изкупувате през следващите девет.

Здраве: Можете да се откажете от цигарите, ако страдате от този порок.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *