Шестгодишно момиченце обра наградите във фотографския конкурс на НВУ | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Шестгодишно момиченце обра наградите във фотографския конкурс на НВУ

Публикувана на: 07.12.2017г. 118 прегледа

ШЕСТГОДИШНАТА МАРИЯ КОСТАДИНОВА ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПОЛУЧИ ТРИ НАГРАДИ ОТ ТРЕТИЯ КОНКУРС „НЕПОЗНАТАТА БЪЛГАРИЯ“, ОРГАНИЗИРАН ОТ НВУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“. Резултатите от състезанието бяха обявени миналия ден при откриването на изложбата с най-добрите фотографии, подредени във фоайето на Народната библиотека „П. Р. Славейков“ в старата столица.

Повече от 100 автори от цялата страна с 200 фотографии участваха в състезанието, организирано от НВУ „Васил Левски“. Участниците се състезаваха в две категории: „Непознати исторически забележителности“ и „Познати и неизвестни природни феномени, представени по нов поглед“.

Мария си тръгна с приза за най-малък участник, има още една трета и една втора награда в двете категории на фотографския конкурс.

Наградите в раздел „Непознати исторически забележителности“ бяха разпределени в три категории – за студенти и курсанти, за студенти от други висши училища и за ученици.

Александър Недялков от факултет „Авиационен“ на Националния военен университет е носител на първа награда. Останалите в топ пет са Тома Тодоров от шуменския факултет на търновското военно училище, Даниела Кочовска, Полина Михалева и Драгомир Дочев, студенти в НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново.

В категорията за студенти от други висши училища първото място е за Иванка Христова, която учи във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Десислава Георгиева от СА „Д. А. Ценов“ в Свищов е трета, а на четвърто и пето място журито е поставило още двама възпитаници на ВТУ – Атанас Бояджиев Йордан Георгиев.

При учениците Мария Костадинова от СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица получи и трета награда, освен че си тръгна с приза за най-малък участник. Четвърта е Анна Апостолова, на 17 г., от ПМГ „Васил Друмев“, а Василена Чокоева, на 12 г., от СУ,, Максим Райкович“ в Лясковец е пета.

В раздел „Познати и неизвестни природни феномени, представени по нов поглед“ на първо място журито, чийто председател е ас. д-р инж. Николай Долчинков, е класирало фотографията на Йоанна Бакалова, ученичка в СУ „Бачо Киро“ – Павликени. Втора е Мария Костадинова от СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица. Никол Саламанова от СУ „Максим Райкович“ в Лясковец е четвърта, а курсант Полина Михалева от НВУ „Васил Левски“ е пета.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *