Ясновидки от областта казаха едно за 2017 г., случи се… друго | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Ясновидки от областта казаха едно за 2017 г., случи се… друго

Публикувана на: 07.12.2017г. 191 прегледа

Сбъднаха се 15 на сто от пророкуванията

 

ЕДНА ГОДИНА СЛЕД ПРОГНОЗИТЕ, СПОДЕЛЕНИ ПРЕД „БОРБА“, НА ЯСНОВИДКИТЕ СОНЯ ЩЕРЕВА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА И ВЕСКА КОВАЧЕВА ОТ ДЖУЛЮНИЦА ЗА ПРЕДСТОЯЩОТО В БЪЛГАРИЯ И ОБЛАСТТА ПРЕЗ 2017 година правим равносметка какво всъщност познаха. Едва 15 на 100 от пророкуванията им се оказаха верни. Двете предрекоха, че старата столица ще расте, ще понижава безработицата и ще се развива в добра посока. Така и стана, бяха отворени нови работни места, много млади откриха доходоносно препитание, десетки студенти след дипломирането си останаха да живеят тук, а още преди началото на декември се роди хилядното бебе в града. Отчете се повишена раждаемост, която допринесе за положителната статистика, че Велико Търново е сред малкото областни центрове в Северна България с положителен естествен прираст. Местните гадателки познаха, че ще има предсрочни парламентарни избори през пролетта, които ще бъдат спечелени от ГЕРБ. Веска обаче даде грешна прогноза колко политически партии ще влязат в парламента и кой ще бъде премиер. „Предсрочни избори ще има през месец април. И отново три партии ще се договарят за управлението. Новото правителство ще е коалиционно и ще се вслушва в исканията на хората. Новият премиер няма да е жена, а ще е млад мъж, хубав и усмихнат“, бе заявила джулюнчанката. Политическите партии обаче се оказаха 5 – ГЕРБ, БСП, ДПС, „Обединени патриоти“ и „Воля“, а премиер отново стана Бойко Борисов.

„Пак Бойко Борисов ще стане премиер, няма да си даде току-така хляба от ръцете. Така ще се завърти и такива обрати ще има, дето никой не ги очаква, дори и в парламента ще бъдат много изненадани от обрата, който ГЕРБ ще направи в политиката“, предрече Соня и позна. Горнооряховката обаче удари на камък в прогнозата си, че „Воля“ на Веселин Марешки няма да процъфти и той сам ще се откаже от новото си амплоа. Сред попаденията й бе това, че Слави Трифонов няма да сформира политическа партия.

Веска тотално се провали в прогнозата за градовете от областта. Според нея бившата кметица на Стражица Детелина Борисова отново щяла да заеме управленския пост след предсрочни избори. „Ще има нови избори и предишната кметица ще ги спечели и ще довърши мандата. На този кмет му е начертано пак да е на пост сред много хора. И за изборите ще има балотаж между млад мъж и старата кметица, която ще спечели, така й се дава“, увери тогава тя. Това обаче не се случи и новият кмет Румен Павлов продължава да е начело на общината. Веска предрече, че Полски Тръмбеш ще се побратими с голям чуждестранен град, което ще му донесе голям късмет. Каза още, че Павликени ще има проблем с питейната вода заради замърсяване, както и рокади в кметството през април. Нищо от това не се случи, а неприятности с водата сполетяха Горна Оряховица, която няколко дни през септември остана на сухо.

Двете ясновидки бяха прогнозирали проблем с бежанската вълна от Сирия. Соня заяви, че: „За 2017 г. кризата с бежанците е най-тревожното нещо. Дано да не идват повече, защото ще тръгне още по-голям проблем. Предстои като при тях да има безредици за щяло и нещяло – да хвърлят камъни, да чупят, да не признават полицаи“. Бунтове и безредици в бежанските лагери у нас тази година нямаше.

Г. ГЕОРГИЕВА

loading...

Коментари за "Ясновидки от областта казаха едно за 2017 г., случи се… друго"

  • 07.12.2017 в 14:21

    Сигурно ако тръгна да налучквам, ще позная по-вече от тях, без да имам претенции да съм ясновидец и да вземам парите на хората, като разпъвам локуми ….

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *