26 абсолвенти на Богословския факултет получиха дипломи | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

26 абсолвенти на Богословския факултет получиха дипломи

Публикувана на: 07.12.2017г. 155 прегледа

26 АБСОЛВЕНТИ ОТ ПРАВОСЛАВНИЯ БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ ПРИ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ получиха дипломи за завършено висше образование вчера на традиционната церемония в църквата „Свети Николай“ във Велико Търново. Деканът на Православния богословски факултет доц. Евгений Николов връчи дипломите на завършващите студенти.

11 бакалаври и 10 магистри завършват специалността „Теология“, петима са випускниците от специалност „Църковни изкуства“. Випускът завършва с отличен успех, всички магистри са пълни отличници.

Трима от младите иконографи – Милена Димова и Ивайло Цветков и Константина Константинова, са автори на проекта за цялостното изписване на най-новата църква във Велико Търново „Света Петка Търновска“. Милена и Ивайло са магистри по иконопис и те са авторите на царските икони. Константина Константинова, която е магистър по монументални църковни изкуства, е изписала купола на храма. И тримата завършват следването си с 6,00.

25 години от създаването на специалността „Църковни изкуства“ чества ВТУ тази година. Великотърновското висше училище е първото на Балканите, което разкрива подобна специалност. В нея вече са завършили около 310 художници.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *