2 четения

Дават 600 евро месечно, за да берем малини в Португалия

БЮРОТО ПО ТРУДА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НАБИРА РАБОТНИЦИ ЗА БРАНЕ НА МАЛИНИ В ПОРТУГАЛИЯ, ИНФОРМИРА ШЕФЪТ НА ВЕДОМСТВОТО ОБРЕШКО НЕЧЕВ.

Откритите работни места са за градовете Олхайо, Фаро, Тавира в областта Алгарве, осигурени от португалската фермерска организация „Мадре Фрута“ (Madre Fruta). Българските работници ще бъдат разпределени в пет ферми в този район.

Кандидатстващите за работа трябва да са на възраст между 18 и 50 години, да са физическа пригодни и издръжливи, да имат основно образование и чисто свидетелство за съдимост. С предимство са кандидатите, които имат опит в бране на меки плодове, езиковите умения са предимство, но не задължително условие.

Брутната месечна заплата е 603.42 евро, с осигурени бонуси за продуктивност и допълнителни часове труд. Договорът за работа е за приблизителен период от 2 – 3 месеца, започващ през февруари-март и продължаващ до май-юни.

От Бюрото по труда във Велико Търново уточниха, че всички заинтересовани могат да получат информация на място от експертите към институцията.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “Дават 600 евро месечно, за да берем малини в Португалия

  • 08.12.2017 в 13:05
    Permalink

    Търсят роби. Като махнеш разходи за квартира и храна, колко ще им останат? Нали там и в Испания има голяма безработица. Но, там не е като у нас. Щом имаш специалност никой не може да те накара да работиш друго и си получаваш помощите, които сигурно са по-големи от 600 евро

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!