7 четения

Над 200 студенти от 33 университета на 5 континента участваха в конкурс на Стопанска академия

СТУДЕНТИ ОТ 33 УНИВЕРСИТЕТА В 19 ДЪРЖАВИ ОТ 5 КОНТИНЕНТА УЧАСТВАХА В КОНКУРС ЗА ЕСЕ, ОРГАНИЗИРАН ОТ СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ „ДИМИТЪР А. ЦЕНОВ” – СВИЩОВ. Конкурсът бе част от проекта „Младежта, университетите и бизнесът – ключови партньори в постигане на глобалните цели за устойчивото развитие”, финансиран от държавната субсидия за научна дейност.

Резултатите от реализирания проект бяха представени в рамките на кръгла маса, посветена на глобалните цели за устойчиво развитие. Във форума участваха представители на общинска администрация, преподаватели и студенти от Стопанска академия, чуждестранни студенти по програма „Еразъм+“.

В рамките на форума бе подчертано, че осъществяването на проекта способства за обвързване на теорията с практиката. След това бяха представени и най-добрите есета, избрани измежду 225 текста на студенти от Азербайджан, Белорусия, Бразилия, България, Германия, Грузия, Египет, Индия, Казахстан, Колумбия, Литва, Молдова, Полша, Руска федерация, САЩ, Сенегал, Сърбия, Украйна и Черна гора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!