Пътят между Велико Търново и Арбанаси вече е отворен

ТРЕТОКЛАСНИЯТ ПЪТ МЕЖДУ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И АРБАНАСИ ВЕЧЕ Е ОБНОВЕН И ОТВОРЕН ЗА ДВИЖЕНИЕ. Отсечката бе изцяло преасфалтирана и на места разширена, оформено бе отводняването край шосето, укрепени са местата, където съществуваше риск от свлачищни процеси.

Реконструкцията на участъка с дължина над 2 километра бе първи етап от основния ремонт на третокласното шосе между Велико Търново и Горна Оряховица. Отсечката между Арбанаси и железничарския град остава отворена за движение.

Финансирането за пътя бе осигурено от правителството, което отпусна над 8 милиона лева за реконструкция на два инфраструктурни обекта на територията на община Велико Търново – третокласните пътища „Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица“ и „Самоводене – Ресен“, както и на шосето между Павликени и Караисен.

Средствата са част от допълнителните средства по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за подобряване на пътната инфраструктура в страната.

 

loading...

5 коментара за “Пътят между Велико Търново и Арбанаси вече е отворен

 • 07.12.2017 в 7:05
  Permalink

  Хайде да ни е честито, започвате да карате като луди по новия асфалт за да можем да разкраси отсечката с паметници

  Отговор
 • 07.12.2017 в 14:53
  Permalink

  За тези 8 милиона лева, на можахте ли да купите 8 литра боя за да боядисате тези ръждясали метални колове? Или и от там икономисахте?
  Отсечката от Арбанаси до Горна Оряховица щяла да ес прави догодина, на куково лято. А дано.
  А иначе е добре да караме по нови асфалтирани пътища. Дано и в Търново скоро да станат такива.

  Отговор
 • 08.12.2017 в 13:11
  Permalink

  Лъжа е-току що се връщаме от Горна и пътя е затворен
  .Заобикаля се през Шереметя.

  Отговор
 • 08.12.2017 в 14:25
  Permalink

  Днес 08.12. в 11,30 часа пътя беше затворен – полицейска кола беше препречила пътя след разклона в Асенова махала. Така, че информацията не е вярна….

  Отговор
 • 09.12.2017 в 11:18
  Permalink

  Браво! Сега може да започнат залаганията колко години ще издържи новият хАсфалт за скромната сума от 8 млн. и кога ще е следващият ремонт. Аз залагам, че повече от 3 г. няма да издържи. Също така се обзалагам, че оправданието ще е, че се е активерало свлачище или от дъждовете нещо е станало. Стойте и гледайте само!
  Интересното е защо пътят е затворен. Нали уж всичко 6, еврогейски програми, туй-онуй още не започнал да функционира, а вече затворен. А лентички рязахте ли? Що не поканихте еднокнижният вож да ви нареже лентите. Той поне е специалист в това, но по-колям специалист е да се отклоняват средствата предвидени за ремонти и строителство. Така е в държавата на суджука…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *