49 четения

Доброволците от сдружение „С вяра в доброто“ помогнаха на баба, отглеждаща четири внучета

ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ СДРУЖЕНИЕ „С ВЯРА В ДОБРОТО” И ПРИЯТЕЛИ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА помогнаха на баба, която отглежда съвсем сама четирите си внучета. Семейството получи 4 кубика дърва, дарени от младия зъболекар, който преди по-малко от месец осигури същото количество и за самотна майка от Горна Оряховица. Освен тях благодетелите поднесоха на малчуганите сладкиши и други лакомства, търновска фирма изпратила кашон с хранителни продукти, а Яница Москова дала ваучер за храна, който може да се ползва във всеки търговски обект в Горна Оряховица. Бабата на децата е пожелала анонимност, тъй като се притеснява, че заради даренията може да й прекратят оскъдните социални помощи, които получава. Тя се грижи за малките от известно време, след като таткото ги напуснал, а майката била принудена да замине за Холандия, за да може да ги издържа. Бабата също е работила няколко години в чужбина. Била в Чехия и със спестеното купила къщата, където живеят сега децата. Дала пари на пишман майстор, който ги профукал и не направил уговорения ремонт. Обещанията му за прокарване на водопровод останали празни и до днес семейството няма вода. Всеки ден, ДОКАТО ДЕЦАТА СА НА УЧИЛИЩЕ, ТЯ ХОДИ ДО БЮРОТО ПО ТРУДА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА, ЗА ДА СЕ МОЛИ ЗА РАБОТА. Готова е да работи всичко почасово, за да може да води и прибира децата от учебните занятия. Никой обаче не я наемал заради възрастта й.

Малчуганите, като всички останали техни връстници, написали писмо до Дядо Коледа и вярват, че във вълшебната нощ се случват чудеса и ще получат мечтаните подаръци. Най-малкото момченце пожелало самолет с дистанционно управление, а братчето му – кола с дистанционно. По-малкото момиченце поръчало на белобрадия старец кухненски комплект, а каката – кукла с тоалети. Най-голямото желание на бабата пък е да види къщата изцяло ремонтирана и удобна за внучетата.

Към каузата на „С вяра в доброто” се присъединява и младият депутат от Горна Оряховица Явор Божанков, който обещал да занесе подаръци за децата за Коледа.

ДОБРОВОЛЦИТЕ СЕ ОРГАНИЗИРАТ ДА ЗАРАДВАТ ОЩЕ НЯКОЛКО ДЕЦА И САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА, затова, който има желание да помогне с хранителни продукти или с каквото разполага, може да се обади на телефон 0896 775 764.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!