Абсурди в храма на Темида. Оправдан за зверски бой на Ана Футболистката отново на съд, тя иска 10 000 лв. за строшените си ребра

50-годишната жена нямаше документ за самоличност доскоро

 

СЪДЪРЖАТЕЛ НА ГАРАЖНА БАКАЛИЯ В СТАРАТА СТОЛИЦА ЗАСТАВА ТЕЗИ ДНИ ПРЕД ОКРЪЖНИЯ СЪД по обвинение в жесток побой със седем потрошени ребра на Анка Тодорова, която всички наричат Ана Футболистката. През ноември тази година Ангел Арабски е бил оправдан от Районния съд, който е отхвърлил и иска на Ана за 10 000 лева обезщетение. След протест на прокуратурата делото тръгва и в Окръжния съд на старата столица, а 50-годишната жертва отново иска 10 000 лева за потрошените си седем ребра през април 2016 г. Тогава полицията съобщи, че пребита жена е закарана в болница в тежко състояние и с опасност за живота, а за побоя е задържан Ангел Арабски, който тогава държал гараж на ул. „Колю Гайтанджията“ 58, който сега не работи. После мъжът е пуснат, а разследването започва за буксува, когато се оказва, че Ана няма лична карта.

ВЪПРЕКИ ТОВА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ВНАСЯ ОБВИНИТЕЛЕН АКТ В СЪДА, който обаче е върнат, а делото спряно, за да се покажат доказателства за самоличността на битата. След това с анкетна карта и свидетелски показания е доказано коя е Ана Тодорова, къде е родена и т.н. Делото тръгва в Районния съд на старата столица. Съдът приема, че нейната самоличност е установена, и дава ход на процеса по същество. Прокуратурата представя и запис от охранителна камера, който обаче за съда е черно-бял, не се разбира кой кого бие и не може да се разбере кога е правен. Основният мотив за оправдателната присъда обаче е разминаването в показанията на подсъдимия Ангел, битата Ана и разпитаните свидетели. В мотивите за оправдателната присъда се посочва още, че пред полицията Арабски бил направил самопризнания, но без адвокат и после се отрекъл от тях. Останалите доказателства по делото не били достатъчно годни, за да защитят тезата на прокуратурата.

ВЪПРЕКИ ТОВА ДЪРЖАВНОТО ОБВИНЕНИЕ СЕ ОПИТВА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА и внася случая и пред Окръжния съд със същите доказателства. Мощната адвокатска защита на подсъдимия в лицето на Стоян Петров и Иван Денев обаче вече два пъти събаря фактите на прокуратурата и не е изключено да го направи и трети път. Така този скандален случай с наистина пребита жена, която едва бе спасена в търновската болница, е поредният абсурд в храма на Темида.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *