38 четения

Милост за бездомните животни. В потайна доба в Арбанаси застрелват кучета и котки, тровят ги с антифриз

Неизвестни тровят и застрелват бездомни кучета и котки в Арбанаси, а преди време труп на застреляно куче направо взриви социалната мрежа Фейсбук. Снимките на мъртвата животинка са пуснати в мрежата от потребителка в личния й профил, в който пише: „В село Арбанаси в продължение на години се избиват поголовно животни, най-вече кучета и котки, тровят ги, гърмят ги. Животните не са агресивни, но някой си тренира уменията по стрелба върху тях. Убити са вече над 20 кучета и също толкова котки. Това са бездушни хора, които смятат, че могат да излязат нощем с пушката и да удовлетворят злобата си. В парковете и около заведенията многократно са намирани труповете на убитите животни. Моля ви, ако е възможно, да спрем това”. Наред със снимките на убитото куче потребителката е пуснала и снимки, на които се вижда как друго куче се навежда над мъртвото, а текстът под снимката е: „Другарчето му цял ден е седяло до убитото кученце и го ближе. Доволни ли сте от това, хора?”.

Репортерска проверка установи, че и други живеещи в архитектурното курортно селище Арбанаси, макар и с половин уста, признават за видени трупове на убити кучета и котки. Според местните жители най-вероятно някой убива бездомните животинки през нощта, тъй като труповете им са откривани обикновено сутрин. Потресаващите снимки предизвикаха буря от възмущения в социалната мрежа. Някои от хората предлагаха да се изпрати жалба до кмета на Велико Търново, който също живее в Арбанаси, а други направо настояваха местните жители да вземат в свои ръце правосъдието и да организират нощни патрули. Като в случай че убиецът на животни бъде заловен, първо да бъде смазан от бой и едва след това предаден в полицията. Други пък настояваха убиецът да бъде тикнат ефективно зад решетките. „Това безобразие е достатъчно показателно за културата, бита и съществото на българина”, възмущава се един от потребителите. А негов колега с ирония е написал: „Ами то нали уж там, в Арбанаси, живее елитът на Търново. Какъв елит, пълни помияри са те”.

Тези дни нова снимка предизвика вълнение в интернет. Снимката е на парче прясна, току-що одрана свинска кожа, за която авторът на снимката твърди, че е напоена с антифриз и че я е намерил в близост до един от кварталните хипермаркети. „Хвърлена е в близост до парк, където е пълно с малки деца. Късмет беше, че я настъпих, преди да я наръфа кучето ми. Е, това вече е безобразие. Ако попадне на поста този, който хвърля отровата, да знае, че застрашава човешки живот заедно с този на кученцата, които нищо не са му причинили”, пише авторът на поста с отровната кожа. Отравянето с антифриз е едно от най-жестоките и мъчителни, тъй като продължава дълго време – до една седмица, и животното издъхва, агонизирайки в адски болки и страдания…

Иван ГЕОРГИЕВ

4 коментара за “Милост за бездомните животни. В потайна доба в Арбанаси застрелват кучета и котки, тровят ги с антифриз

 • 12.12.2017 в 15:08
  Permalink

  Да така е Днес в парка има мъртва лисица

  Отговор
 • 12.12.2017 в 15:34
  Permalink

  Ами държавата защо не ги прибира тия кучета и котки ??
  Ако държавата си върши работата, никой няма да тръгне да прави глупости.
  Кой знае колко тормоз е преживял някой човечец за да препатка така

  Отговор
 • 12.12.2017 в 17:01
  Permalink

  Все държавата виновна. Виновни са безотговорните хора, които оставят кучетата им да се размножават, после ги хвърлят на улицата. С котките същото. С такива безотговорни граждани и най добрата държава няма да постигне никакви резултати.

  Отговор
 • 13.12.2017 в 6:47
  Permalink

  Много добре прави неизвестният чистач на помияри. Да се сърдят на всички лигави собственици, които развъждат бездомната пасмина, развъдник на болести и опасности на улицата. Същите лигльовци хленчат на чужд гръб да им търпим настоящите и бившите им безпризорни любимци по улиците. Тоя опит трябва да се пренесе и по парковете в Търново че се пренаселена с глупаци, лигльовци и нахалници с кучета вредящи на нормалните граждани.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!