7 четения

Самотата стресира повече мъжете, отколкото жените

Самотата е по-стресираща за мъжете, отколкото за жените, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.
Допитването, осъществено от сайта за запознанства иХармъни и благотворителното дружество „Рилейт“ е посветено на съвременните нагласи към самотата.
Според всеобщото схващане за жените е по-стресиращо да са необвързани и да търсят нов партньор, отколкото за представителите на силния пол. Резултатите от анкетата обаче оборват традиционната идея за безгрижния ерген, който по-леко понася самотния живот от женския си еквивалент. Оказва се, че самотата и предизвикателството да търсят идеалната половинка натоварват повече мъжете (71 процента), отколкото дамите (58 процента).
Близо половината участници в допитването споделят, че статутът „необвързан“ има и своите предимства. Липсата на партньор дава по-голяма независимост, време за нови хобита, свободата да бъдеш себе си, когато се забавляваш, и дори възможност за повече чисто сексуални завоевания.
Проучването показва още, че според две трети от необвързаните е по-добре да бъдат сами, отколкото с неподходящ партньор.
Въпреки позитивите от липсата на партньор, представителите и на двата пола признават, че понякога се чувстват изолирани.
Това усещане се засилва по празници като Коледа, когато за една трета от самотниците е особено трудно да са заобиколени от щастливо обвързани близки и приятели.
Допитването разкрива също, че противно на широко разпространеното мнение, самотата плаши повече младите необвързани хора, отколкото по-възрастните.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!