Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Проекти за 109 млн. лв. са одобрени в област Велико Търново за последните три години

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТИ ЗА БЛИЗО 109 МЛН. ЛВ. СА ОДОБРЕНИ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ НАЧАЛОТО НА НАСТОЯЩИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД 2014 – 2020 Г. Сключените договори до момента са 139, като в тази статистика не са включени проектите по Програмата за развитие на селските райони, съобщи Светослав Стефанов, експерт по комуникация, информация и логистика в Областния информационен център, който вчера отчете дейността си за тази година.

39 различни събития е реализирал екипът на центъра за 2017 г. Две поредици от информационни събития за представяне на актуалните и предстоящи възможности за финансиране на проекти от европейските фондове са организирани през лятото и есента в десетте общини от региона. В събитията и проявите на центъра са се включили 537 участници.

Областният информационен център ще започне 2018 г. с участието си в обща инициатива на мрежата от 28 областни информационни центъра. Предвидени са и станалите вече традиционни две кампании, които центърът осъществява в общините на областта. В плана за следващата година са включени и информационни срещи със студенти от Великотърновския университет.

Областният център се финансира по Оперативна програма „Добро управление”. Очаква се програмата да продължи поне до 2023 година с финансиране в размер на около 315 000 лв. Затова ще бъде направено предложение за удължаване дейността на Областния информационен център във Велико Търново, съобщи Мариела Цонева, директор на дирекция „Проекти и програми” в Община Велико Търново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *