23 четения

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 15 – 21 декември

Подходяща седмица за разширяване на контактите, започване на обучения и повишаване на квалификациите

 

Здраве: Пазете се от вдишване на студен въздух днес и се обличайте по-дебело, за да не ви изненада внезапна настинка предпразнично. През уикенда, както и в понеделник, вторник и сряда, отложете ваденето на зъб, защото може да протече с много усложнения и неприятности. Във вторник и сряда посетете зъболекаря си за профилактичен преглед или лечение на кариес. Бъдете внимателни в понеделник. Липсата на енергия и работоспособност можете да оправдаете с новолунието. Давайте си повече почивка.

Красота и външен вид: Коса: Подходящи дни за подстригване на косите: събота, неделя – растежът се забавя. Сряда, четвъртък – растежът се ускорява. Неблагоприятни дни за подстригване на косите – петък, понеделник, вторник. Коламаска: подходящи дни: събота, неделя. Обеци и татуировка: неблагоприятни дни за татуиране на тялото: петък, понеделник, четвъртък. Неблагоприятни дни за поставяне на обеци: събота, неделя, понеделник, четвъртък. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към сауната и парната баня през периода.

Хранене и диета: Хранете се разумно, независимо дали спазвате пост, или не. До неделя Луната е намаляваща и можете да стартирате своята бърза предколедна диета в събота или неделя. Това са и дните, подходящи за старт на по-дългосрочен здравословен хранителен режим, който дори и да нарушите по празниците, ще спазвате стриктно след това. Новолунието тази седмица настъпва в понеделник, 18 декември, точно в 8.30 часа, като това е и часът за старт на лунната диета, включваща 24-часов режим на билкови чайове, мед и лимон.

Основни звездни аспекти: Движението на Луната през тази седмица е в знаците Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей. Разширете контактите и интересите си. Започнете обучение или посещаване на курс за допълнителна квалификация. Занимайте се с общата коледна украса. Излизайте по-често навън сред приятели и хора. Да внимават всички, родени в Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей. За тях предстои доста важна седмица. Като цяло, тя ще е важна и за всички останали знаци. В събота хармоничният аспект между Слънцето и Уран ни помага да сме своенравни, оригинални в идеите и схващанията си, но и неподлежащи на контрол. В желанието си да изявим своите скрити заложби можем да попаднем в смехотворни ситуации или просто да привлечем погледа на другите хора в неподходящо време и неправилен момент. Новолунието в Стрелец настъпва в понеделник, 18 декември, точно в 8.30 часа сутринта, за да ни „събуди” от тежкия зимен сън, който сънувахме от дълго време насам. То предшества навлизането на Сатурн в Козирог – време за начертаване на нови идеи, будни схващания и прицелване в прецизно подбрани цели. Огледайте се, изяснете си всичко онова, което не ви харесва в живота към момента. Можете да промените мъничка част и пак да сте по-щастливи от досега. Посрещнете зимното слънцестоене на 21 декември в 18.29 часа – първият ден от идващата зима. Нека той е богат на позитивни мисли и емоции, за да бъде и зимата ви лека, топла, уютна и да отмине бързо и неусетно.

 

ОВЕН

Позитивен период

 

През тази седмица вие постигате добри резултати, защото сте силно мобилизирани. Общувате с хората около себе си и сте в непрестанна връзка с всички наоколо. Онези, от които зависи успеха ви, са до вас. Новолунието в Стрелец ви прави силни в приказките и убедителни, когато искате да кажете нещо някому. Използвайте тази ваша сила. Навлизането на Слънцето и Сатурн в Козирог ще ви помогнат да довършите някои вече започнати професионални ангажименти в седмицата преди Коледа. Не забравяйте подаръците на близките си.

 

ТЕЛЕЦ

Мислете позитивно

 

През тази седмица е особено важно да се преборите с вътрешните си негативни усещания. Внушавате ли си, че нещо не ви е наред, то наистина ще излезе на преден план. Мислете позитивно и ще видите как всичко ще ви се нареди. Новолунието в Стрелец е причината да чувствате финансова нестабилност точно сега. Моментът е преходен и около Коледа вие отново ще разполагате със свободен ресурс от финанси. Навлизането на Слънцето в Козирог и съвпадът му със Сатурн са повод да се замислите за приятелите, компаниите, в които се движите, и по-точно как по-добре да си прекарате празниците с тях.

 

БЛИЗНАЦИ

Не бързайте за никъде

 

Вие се намирате в период на преоценка, анализ и възможности да направите нови планове. Сега, когато вашият управител Меркурий е в разгара на ретроградната си фаза, не е най-благоприятният момент за нови начинания. По-скоро помислете за идеите си след празниците. Новолунието в Стрелец ви прави особено емоционални. Чувствате се нестабилни, но явлението е временно. Осмислете какво искате да промените в живота си от тук насетне. Движението на Слънцето и Сатурн в Козирог ще ви помогнат да повишите доходите си тази зима. Начинът, по който ще го направите, сам ще кацне в скута ви като възможност.

 

РАК

Не вземайте решения

 

На границата между два сезона се чувствате потиснати и без особена енергия. За всичко това допринася и новолунието в Стрелец. Бъдете резервирани към дълги и изтощителни срещи, към недоспиването и липсата на почивка. Сега вие имате нужда да съхраните силите си. В личен план нямате основание за нерви и капризи. Преодолейте желанието си да се оплаквате на близките. Слънцето навлиза в Козирог – знак, който е срещуположния на вашия. Вие сте основоположниците на лятото, с Козирога започва зимата – това е и причината за хаоса, дисхармонията и смесените чувства, които обсебват тази седмица. Не вземайте важни решения. Ще са погрешни.

 

ЛЪВ

Забързана седмица

 

При вас нещата не са никак спокойни. Седмицата е забързана и изисква от вас мобилизация. Очаквайте ангажиментите ви да се натрупват един след друг и нещата ще олекват само като си отмятате работата навреме. Не се оставяйте на течението, ще направите грешка. Овладейте емоцията. Мислете обективно и стратегически. Новолунието в Стрелец поставя акцент върху вас самите – как се виждате отстрани, как усещате живота си и какво правите, за да го живеете качествено и пълноценно. Отговорете си на тези въпроси. Навлизането на Слънцето в Козирог предшества едномесечен период не само на празници и почивка, но и на много, много работа, която трябва да се свърши в срок.

 

ДЕВА

Положителни емоции

 

През тази седмица ще задвижите мощно колелото на своите сили и това ще се хареса на всички наоколо. Оценките за работата ви ще бъдат високи. Амбициите са ви големи и успявате да спечелите симпатиите на колегите, за да ги превърнете в реалност. Новолунието в Стрелец поставя пред вас въпроси, свързани с дома, семейството и стабилността там. Почистете къщичката си, украсете я и направете нужните покупки за празниците. Те вече чукат на вратата ви. Съвпадът на Слънцето и Сатурн в Козирог е причина да чувствате освобождаване от негативните емоции, трупани в последните дни. Като цяло, предколедната седмица за вас е благоприятна.

 

ВЕЗНИ

Социални контакти

 

За вас това е период на раздвижване, сериозна комуникация и създаване на нови връзки и партньорства. Ще си зададете въпроса дали всичко това може да ви се случи за една седмица. Новолунието в Стрелец е причината събитията да се развият за отрицателно време, а вие просто да станете участници в цялата тази ситуация. Но всичко е за ваше добро. Не отказвайте на срещи, ако ви позвънят по телефона. Търсете нови контакти и запознанства. Работете с хора, с които не сте имали общи дейности до този момент. Навлизането на Слънцето в Козирог изисква да направите преоценка на отминаващата година и да признаете грешките поне пред себе си.

 

СКОРПИОН

Натоварена седмица

 

Етапът, в който се намирате, не щади вашата психика, а напротив – товари ви с излишни емоции, притеснения и вълнения. Налага се да се справите с проблемите си сами, без да очаквате чужда помощ. Очертава се натоварена седмица и много работа. От друга страна, дългите нощи, зимното време, малкото слънце – всичко това ви отнема тонуса и вие се будите все по-изтощени сутрин. Не увеличавайте дозата кафе, а просто стартирайте посещение на избран от вас спорт. Движете се повече и балансът в организма ви ще бъде възстановен, а и по коледните празници ви чакат доста почивни дни за сън и отмора.

 

СТРЕЛЕЦ

Нови възможности

 

Това е доста важна седмица за вас. Новолунието, което предстои да се случи във вашия знак, възбужда нервната ви система и ви прави особено емоционални и чувствителни. Сега интуицията ви е силна и вие можете да й се доверите, ако имате нужда. Именно новолунието е възможността ви да отворите нова страница, на която ще продължите да пишете и през новата 2018-а година. Някои неща се променят, добиват нов вид. Сатурн напуска знака ви и веднага ще почувствате освобождаване, обновление, оживление в живота си. Предстоят хубави дни. Насладете им се.

 

КОЗИРОГ

Странно поведение

 

Седмицата, която предстои за вас, мога да нарека „странна” или не особено традиционна. Заради новолунието вие губите сили и работоспособност и се будите с все по-лошо настроение. Използвайте това новолуние, за да вникнете надълбоко в своите мисли, желания и потребности. Да останете поне за малко насаме със себе си. Преодолейте умората с повече разходки, увеличаване часовете за сън и спорт. Спрете да обвинявате близките за щяло и нещяло. Сатурн навлиза във вашия знак и вие предусещате неговата силна енергия, с която няма как да свикнете още от самото начало. Това е и причината за поведението ви в последните дни. Подложени сте на сериозна емоционално-психическа трансформация, но нали не обичате да разговаряте и споделяте, никой от близките ви не разбира какво точно ви има. Е, нещата вече са ясни. Скоро ще заживеете със силата на Сатурн.

 

ВОДОЛЕЙ

Оставете време за себе си

 

Пред вас хоризонтите са прекрасни. Разкрива се благоприятна седмица. Укротете емоцията и успокойте страстите. Премахнете от съзнанието си паразитните мисли, които запълваха голяма част от ежедневието ви в последно време. Новолунието в Стрелец ще ви подскаже верния път, по който да тръгнете сега и който да вървите през идната година. Това е много силен момент, защото всяка една идея може да е от значение. Слънцето и Сатурн навлизат в Козирог. Колкото и много работа да имате, все трябва да оставите време за самите себе си. Това е ключов принцип, който е добре да спазвате през следващия един месец. Така ще си спестявате своевременно умората и лошото настроение. Подгответе се за празниците, украсете дома си. Остават броени дни до Коледа.

 

РИБИ

Неудобни ситуации

 

През тази седмица неудобните ситуации, в които сте принудени да влизате, са много. Налага ви се да правите редица избори, сякаш се намирате в игра. Да, това е играта на живота и в момента отново сте на кръстопът. Вярвайте в интуицията си, когато трябва да вземате решения. Никой освен нея няма да ви даде по-правилен съвет. Новолунието в Стрелец ще ви покаже светлинките, които ви насочват за правилния път в професионалното поприще. Идва момент да промените отношението си към работата. Да направите избор. Мнозина ще започнат да градят своята професионална кариера, други просто ще разберат за своето издигане в йерархията. Чака ви добро време, но и много работа. Не забравяйте, че това е и седмицата преди Коледа. Не оставяйте близките си без подаръци.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

 

15 декември. Родени сте на ден, който е щастлив и предвещава много радости, но като представители на знака Стрелец невинаги ви стига търпението, за да се докоснете до тези радости. Противоречието идва от вашата същност – променлива, вечно търсеща и склонна да прави хиляди промени. В контраст на това идва рождената ви дата 15, а тя изисква да сте постоянни, търпеливи и изчакващи. Второ предсказание на тази дата е създаването на сигурно семейство и дом, а вие никак не сте благосклонни към това. Като Стрелци обичате свободата и промените, желанието ви е да пътувате и да разучавате обичаите на нови хора и страни. Тук трябва да се съобразите с датата си на раждане. По-добре е да се лишите от всички онези разнообразия, които раждат пороци, в името на стабилност и един качествен живот.

Навлизате в идеална година на ново и успешно начало, което ще се прояви многозначно при всички. При едни ще е в работата, при други – в семейството, а при трети – в местожителството. Важно е само едно: през следващите дванайсет месеца нещо с вас ще се промени и то трябва да е за добро. Бъдете активни, но не прибързани, мислете повече и действайте едва след като сте сигурни в своя бъдещ успех.

Здраве: Възможни са проблеми със сърцето и е добре да не се натоварвате с тежък физически труд.

 

16 декември. Родени сте на 16-а дата, а това е ден, който определя тежка кармична разплата. Няма нищо страшно в това, стига да удовлетворите предписанията, които е изготвила Съдбата към вас. Те, от своя страна, не са много и са лесни за изпълнение. За да успеете в живота, трябва да не допускате вашите родители, близки и роднини да диктуват вашата съдба. Постарайте се при навършване на пълнолетна възраст да се отделите така, че да почувствате своята самостоятелност и автономност. Това не означава да ги загърбите, а просто сами да вземате решенията си, консултирайки се с тях. Друга особеност от характера ви е, че обичате да сте в полза на хората около себе си и често забравяте своите собствени интереси. Ще го преодолеете, като си позволите една доза егоизъм. Трябва да знаете, че сте родени да учите и да се образовате с висока квалификационна степен. Не се задоволявайте със задължителното образование, а продължавайте нагоре. Така ще успеете в живота и ще почувствате вътрешно удовлетворение.

През следващата една година ви е отредено да живеете в съдбовно подчинение. Съдбата ви слага в скута си и ще ви предпази от грешки и недоразумения, ако не сте прибързани и вършите делата си стъпка по стъпка.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха и нервната система.

 

17 декември. Обичате да харчите, когато имате средства. Доставяте си удоволствие, макар понякога да ви е гузно за погубените пари. Умеете да се забавлявате и знаете как да зарадвате всички около себе си с подаръци. Избрали сте си кармична разплата за този живот. Тя ще ви е основната бариера, когато решите да тръгнете по своя професионален път. Ще срещате трудности, които ще забавят вашето развитие. Нека това не ви отказва от целите. Ще ги достигнете, но е нужно време.

Навлизате в година, която се счита за една от най-хубавите в живота ви. Избягвайте ненужните нови запознанства и направете чистка в средата, в която живеете. Усмихвайте се повече. Ще имате поводи.

Здраве: Годината вещае крепко здраве.

 

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *