Третокласници от СУ „Емилиян Станев“ написаха, нарисуваха и издадоха своя „Книга за спомени“

„КНИГА ЗА СПОМЕНИ“ НАПИСАХА, НАРИСУВАХА И ИЗДАДОХА ТРЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Малчуганите, чийто класен ръководител е Биляна Бонева, са работили по книгата си в продължение на почти цяла учебна година. Изданието им вече е факт, дело е на великотърновското издателство „Фабер“ и е пълно с текстове и илюстрации на децата.

Спомени от миналата година, когато третокласниците са били с година по-малки, е събрала книгата. Идеята за нея възникнала след предложение на директора на гимназията Кина Котларска целият випуск да започне да работи по общ проект, а класните ръководители на всички втори класове приели идеята с отворени обятия.

Някои от децата рисували по зададен цитат, други правили апликации със семена, третият екип работил с филц, четвъртата група моделирала с глина… В книгата са събрани всички задачи и произведенията, които децата са създали по тях, има много снимки и една приказка, написана от Биляна Бонева.

„КНИГА ЗА СПОМЕНИ“ СА КРЪСТИЛИ СВОЕТО ПЪРВО ИЗДАНИЕ МАЛЧУГАНИТЕ. Преди да изберат името, всяко от децата имало възможност да направи предложение. Заглавията били изписани върху глинена плоча и, за да стигнат до общо решение, възпитаниците на Биляна Бонева гласували. Така избрали „Книга за спомени“ и поставили на заглавната корица глинената плочка с това предложение за заглавие.

Двете корици на „Книга за спомени“ са нарисувани от самите деца, които са направили автопортрети и портрети на двете си учителки – Биляна Бонева и Йорданка Иванова. Дизайнът е дело на Миглена Папазова, която е майка на едно от момиченцата в класа. Снимките е правил фотографът Валентин Русанов, който също е родител.

Изданието е луксозно и струва 30 лв. Всяко дете притежава свой екземпляр и може да допише книгата си, защото последната страница е оставена празна. Там децата могат да разкажат как са се чувствали, докато работят по книгата със спомени.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *