Спорт

В Горна Оряховица организираха първо състезание по плуване

Близо 70 деца участваха в първия коледен турнир по плуване в обновения басейн на СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица.

В състезанието се включиха само трениращи в най-младия клуб в града – „Локомотив”, като децата имаха възможност да покажат напредъка си в усвояването на техниките на различните стилове в плуването. Победителите в три възрасти получиха грамоти и награди, осигурени от спонсорите, помогнали за организирането на турнира.

Със самата организация се справиха главният треньор Ивайло Караиванов, треньорите Йордан Димитров и Симеон Димитров, пом.-треньорът Ивелин Николов, както и журито от доброволци – Диана Антонова, Станислав Николов и Надежда Николова.

„Бих искал да благодаря на всички деца и на техните родители, които ни подкрепят, както и на общината и СУ „Георги Измирлиев”, които ни повярваха и ни дадоха възможност да популяризираме този спорт в Горна Оряховица. Все още е рано да говорим за високо спортно майсторство. За да се изгради готов за състезания плувец, трябва да минат поне 2 – 3 години, а ние сме още в началото. Важното е децата да заобичат спорта и да тренират, след това ще дойдат и успехите“, коментира председателят на клуба Симеон Димитров.

СКПТ „Локомотив” има съвсем кратка история, но вече успя да набере популярност и да привлече около 75 постоянно трениращи деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *