Тревненци в подкрепа на сребърния медалист Пламена Якимова

На 23 декември, събота от 10:30ч. до 13:30ч., ресторант “Савоя” гр. Трявна

15-годишната Пламена Якимова от Трявна е възпитаник на СУ „П.Р.Славейков“ и дългогодишен състезател по карате киокушин кан.

Въпреки крехката си възраст зад гърба си Пламена вече има няколко републикански титли – през 2016 г. тя печели четвърти по ред златен медал в Държавното първенство по карате киокушин кан за деца от 12 години и до 14 години. Благодарение на постигнатите успехи в края на 2016 г. Пламена получава покана да стане част от Националния отбор по карате към световната Киокушин федерация.

Като национален състезател Пламена Якимова се завръща със сребърно отличие от Европейското първенство по карате киокушин, провело се през ноември 2017 г. в Полша. Още тогава тревненската състезателка получава сериозни контузии и на двата крака, което налага семейството и да набави немалка сума, необходима за нейното възстановяване. Благодарение на дарители, на съотборниците си и ръководството на СК „Хикари“, както и на подкрепата на треньора на клуба – Искрен Иванов, Пламена успява да бързо да се възстанови и да замине с националния отбор за участие в Международния турнир по карате в Япония. За съжаление още в първата среща тя получава тежка контузия и въпреки това се изправя на крака, провеждайки и втора среща от първенството.

Въпреки загубата Пламена заслужава адмирации за решимостта и силния си дух, а днес тя се нуждае и от подкрепата на тревненци, за да продължи да се състезава и да ни радва със своите успехи.

Нека заедно да подкрепим Пламена!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *