Хан Соло е любимият персонаж от „Междузвездни войни“

Симпатичният контрабандист Хан Соло е любимият персонаж от „Междузвездни войни“, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от допитване, направено във Великобритания по случай излизането на екран на осмия епизод „Последните джедаи“ от култовата космическа сага.
Анкетата, направена от Вю Ентъртейнмънт сред 2000 почитатели на поредицата показва, че никоя от новите продукции не може да измести от сърцата им оригиналната трилогия.
Най-гледаният филм от феновете на „Междузвездни войни“ е техният фаворит „Империята отвръща на удара“.
Любимият персонаж на почитателите е Хан Соло, следван от своя пръв другар и съдружник Чубака и учителя джедай Йода.
В Топ 10 на любимите герои от „Междузвездни войни“ намират място още дроидът Ар Ту-Ди Ту (R2-D2), Дарт Вейдър, Люк Скайуокър, Си Трипио, принцеса Лея, Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър.
Изненадващо най-осмиваният персонаж в историята на „Междузвездни войни“ – Джар Джар Бинкс, не е „на дъното“ в класацията на любимите персонажи и дори заема по-предно място от новата героиня Рей, ситския лорд Дарт Мол и Императора.
Разбивката според положителни и отрицателни персонажи показва, че от „добрите“ любимец на феновете е Хан Соло, следван от Люк Скайуокър, принцеса Лея, Йода и Оби-Уан Кеноби. Фаворитът им сред „лошите“ е Дарт Вейдър, следван от Джаба Хътянина, Дарт Мол, Боба Фет и Кайло Рен.
Любимецът сред изобилието от дроиди във вселената на „Междузвездни войни“ е Ар Ту-Ди Ту.
Предпочитаният от феновете кораб е „Хилядолетният сокол“, следван от звездния изтребител с Х-образни крила и имперския звезден разрушител.
По отношение на любимите сцени от сагата разкритието на Дарт Вейдър пред Люк, че е негов баща, няма конкуренция. След въпросната сцена от „Империята отвръща на удара“ се нареждат нападението на Звездата на смъртта в „Нова надежда“ и битката на ледената планета Хот в „Империята отвръща на удара“.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *