6 четения

Шедьоври на световната класика предлага в коледния си концерт търновският театър

ШЕДЬОВРИ НА СВЕТОВНАТА ОПЕРНА И ОПЕРЕТНА КЛАСИКА ЩЕ ЗВУЧАТ В ТРАДИЦИОННИЯ КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Спектакълът, наречен „Искряща Коледа”, е на 21 декември от 19 часа в голяма зала на МДТ. Преди това концертът ще гостува в Ловеч, Габрово и Попово.

В програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Моцарт, Верди, Пучини, Офенбах, Калман, Лехар и др. Ще звучат и класически коледни песни и италиански канцонети. Диригент е Игор Богданов.

Сценарист и режисьор на спектакъла за поредна година е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова. На сцената ще излязат солистите на МДТ Миряна Калушкова, Доротея Доротеева, Лидия Лазарова, Полина Петкова, Пламен Долапчиев, заедно с гост-изпълнителите Иво Йорданов, Михаил Михайлов и Момчил Караиванов, които от години работят с търновския театър. В концерта участват още оркестърът и хорът на театъра с диригент Яница Брънзелова. Водещи на спектакъла ще бъдат Полина Петкова и Йордан Сираков.

На сцената заедно с търновските артисти и музиканти ще се качат и децата от вокална група „Пеещи камбанки” при Младежкия дом, с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят детски и коледни песни.

Билети за спектакъла на 21 декември от 19 часа се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!