14 четения

Отмъкнаха палтото на търновска журналистка… в Европейския парламент в Страсбург

ВЪПРЕКИ ЗАСИЛЕНИТЕ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ТЪРНОВСКА ЖУРНАЛИСТКА СЕ РАЗДЕЛИ С ПАЛТОТО СИ, КОЕТО ИЗЧЕЗНА ПРИ ПОСЕЩЕНИЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА. Куриозната случка е от миналата седмица по време на визита на търновски журналисти на последната за годината сесия на евродепутатите в Страсбург. Преди началото всички участници били помолени от охраната да оставят връхните си дрехи на закачалки пред залата. След приключване на срещата обаче журналистката с изненада установява, че нейното палто липсва и вместо него й е оставено друго, което било по-голям размер. Помолила за съдействие охранителите, но за съжаление, те не могли да й помогнат. Организаторите на семинара веднага разпратили мейли до всички участници в дискусията с информация за разменените палта. Въпреки това липсващата дреха така и не се появила. Нямало я и при изгубени вещи. Репортерката изчакала търпеливо няколко часа дамата, която взела връхната й дреха, да се появи, но след като това не се случило, се принудила да облече „новата” си придобивка.

Още по-странно се оказала бележката, която намерила в единия от джобовете. Върху салфетка с логото на ЕП било изписано на испански „Трябва да заведа татко Леополд с това палто в Женева, това е най-доброто”. Това я смутило още повече, тъй като не знаела дали е шега, умишлено действие или обикновено объркване.

„В първия момент много се изненадах и не знаех какво да мисля. Но гледам на случилото се като на една забавна история, която дори и в строго охранявания Европейски парламент може да се случи”, философски споделя търновската журналистка.

Любопитен факт е, че мерките за сигурност в европейската институция са изключително строги и влизането в сградата става само с акредитация, която щателно се проверява от охранителите. Мерките за сигурност са като на летищата и всеки посетител, дори работещите в Европарламента, се проверява внимателно, включително и багажът им. А охранители има буквално на всеки ъгъл.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!