Делегация от ВТУ беше в Башкирския държавен университет

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ БЕШЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В БАШКИРСКИЯ ДЪРЖАВЕН УНИВЕРСИТЕТ. Зам.-ректорът по учебната дейност чл.-кор. проф. Стоян Буров, проф. д-р Антон Гецов от катедрата по съвременен български език и проф. д-р Андрей Андреев, директор на Бюрото за кандидатстудентска информация, реклама и прием и координатор от страна на Великотърновския университет по договора за сътрудничество с Башкирския държавен университет, пътуваха до Уфа.

Там те са участвали в четвъртата международна научно-практическа конференция „Славянските езици, етноси и култури в съвременния свят“, съвместно организирана от двата университета. Със свои доклади във форума са се включили проф. Стоян Буров и проф. Антон Гецов, както и още четирима преподаватели от Катедрата по съвременен български език, които са участвали задочно в конференцията. Докладите ще бъдат отпечатани до края на календарната година в сборник.

По време на визитата си в Башкирския университет проф. Буров е връчил на ректора на университета проф. Николай Морозкин Почетния знак на ВТУ. Отличието се дава за неговия принос в развитието и задълбочаването на отношенията между двата университета.

Споразумение за частично обучение на студенти и докторанти на разменни начала от началото на учебната 2018-2019 г. ще подпишат двете висши училища, стана ясно още след визитата на търновската делегация. Престоят и обучението, което ще се провежда на английски или руски език, ще бъдат безплатни за студентите и докторантите от двете страни. Кандидатите ще се подбират чрез конкурс.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *