Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Петър Петров, председател на съдийската комисия: „Жалбата на „Етър ВТ“ за мача със „Славия“ ще се разглежда, извинявам се заради грешките на реферите“

В четвъртък ще бъде разгледана жалбата на „Етър ВТ” за съдийството в мача срещу „Славия”. Новината бе съобщена от председателя на съдийската комисия Петър Петров по време на връчването на ежегодните награди на Асоциацията на българските съдии.

Петър Петров се извини на „Етър ВТ” и на още 4 клуба заради грешки на реферите в последните мачове от сезона. „Извиних се на ЦСКА, защото това е европейско поведение. Но какво ни беше върнато отсреща? „Всички съдии са безсрамници“. Затова сега се извинявам на „Лудогорец”, на „Етър”, на „Ботев” (Пловдив), на „Черно море” и специално на „Верея”, тъй като Илиан Илиев няколко пъти настоява за това.

Грешките са част от играта. Обръщам се с послание към всички клубове – едно от правилата на футбола е, че футболна среща не може да започне и не може да завърши без съдии. Съдиите ги има от създаването на футболната игра и ще ги има. Пожелавам им да са смели, да са личности и да бъдат безпристрастни. Както съдиите, така аз и съдийската комисия допускаме грешки. Може би при изготвянето на ранглистите, може би в налагането на наказанията. Благодаря на медиите за това, че са коректив. В повечето случаи са прави да ни критикуват.

Надявам се, че през пролетта съдиите ще се представят по-добре и най-много се надявам, че няма да предрешим първенството“, коментира Петър Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *