5 четения

Антъни Иванов четвърти в анкетата за спортист на годината на България, Тихомир Иванов – десети

Поредно голямо признание за таланта си получи Антъни Иванов. Талантливият великотърновски спортист подобри куп рекорди през изминалата година, спечели бронзов медал на Световното първенство за юноши на 200 метра бътерфлай и се нареди осми в същата дисциплина на планетарния форум за мъже. Логично беше избран за Плувец N 1 в България за 2017-а, а освен това беше класиран и под N 4 в анкетата за спортист на годината.

„Не очаквах да съм толкова напред. Радвам се, че всички журналисти са ме класирали толкова напред и се надявам догодина да надградим класирането, успехите също. Точно половин час преди награждаването бях във водата, успях да сваля един 30-годишен рекорд. Надявам се в следващите дисциплини да подобря моите постижения, както и още едно, което още не е мое.

Основните ми цели догодина са да спечеля медал от европейското за мъже август месец. Не знам каква цел ще си поставя за световното на малък басейн, тъй като малкият басейн не ми е много силен”, коментира Антъни Иванов след церемонията.

Състезателят на свищовският клуб „Свилоза“ Тихомир Иванов дебютира в анкетата за спортист на годината с десето място. 23-годишният ас във високия скок записа един от най-успешните си сезони, в който завърши четвърти на европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград, през лятото за първи път премина границата от 2.30 м и с още един личен рекорд от 2.31 м се класира за финала на световния шампионат на открито в Лондон. Там контузия му попречи да се бори за медал и сложи край на сезона за него.

Преди броени дни Тихомир Иванов, който до травмата в Лондон водеше подготовката си основно на стадион „Ивайло“, беше избран и за Атлет N 1 на България за 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *