3 четения

Безснежни Коледа и Нова година, между двата празника ще бъде доста топло

През нощта ще се изясни. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 3. За В. Търново се очаква минимална температура минус 3 гр. През по-голямата част от деня ще преобладава време с незначителна облачност. Късно след обяд и вечерта се очакват увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 1 и 4. За В. Търново се очаква максимална температура 3 гр. Атмосферното налягане ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.6 гр. през 1993 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 15.0 гр. през 1957 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 45 минути и ще залезе в 16 часа и 48 минути. Фаза на Луната: четири денонощия след  новолуние.

И в събота ще преобладава променлива облачност, с временни увеличения до значителна и ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. На места е възможно да превали слаб сняг. В неделя облачността ще е незначителна до променлива и ще духа умерен вятър от запад. До неделя температурите ще се задържат около средните за сезона. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1. Максималните ще бъдат между 0 и 5. В понеделник, вторник и сряда ще има незначителна облачност до ясно. В понеделник ще духа слаб до умерен вятър от запад, във вторник и сряда ще бъде почти тихо. Температурите ще се повишават, като в сряда ще достигнат 7-12. В четвъртък преди обяд около водните басейни ще има значителна ниска облачност и намалена видимост, на места до мъгла, които до обяд ще се разсеят. Над останалите места ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще бъде почти тихо. Температурите ще се понижат с 2 до 4 градуса.

За дните от 29.12.2017 г. до 02.01.2018 г. се очаква слабо захлаждане с температури около нулата.

Над западните и централни части на Стара планина В петък, събота и неделя ще има променлива до значителна облачност и ще духа силен вятър от север-северозапад. В събота на места ще превали сняг. Максималните температури на 1200 м в петък ще бъдат около минус 2, в събота – около минус 5 и в неделя отново ще се повишат до минус 2. От понеделник до четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност и ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Температурите на 1200 м ще се повишат до 5 – 8. През целия период температурите на 2000 м ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!