Задържани са две 15-годишни момчета за умишлен палеж на сградата в Овча могила

Задържани са две 15-годишни момчета, които в сряда след обяд умишлено са подпалили сградата на здравната служба в свищовското село Овча могила. Деветокласниците решили да се позабавляват, промъкнали се в помещенията, които се използват като складове и подпалили струпаните там стари дървени дограми и друго имущество.
Пламъците бързо се разпростряха и застрашиха намиращата се в близост сграда на Центъра за хора с деменция. Около 40 души домуващи и персонал бяха евакуирани. Благодарение на бързата намеса на огнеборци от Велико Търново, Свищов и Полски Тръмбеш, както и на доброволческия отряд и на местни жители, стихията е потушена. Пламъците обаче са изпепелили 400 кв.м.покрив на подпалената от хлапаците сграда.
Злосторниците са направили пълни признания. На разпитите са присъствали и родителите им.


 

Публикувана на: 20.12.2017г.

Пожар избухна в здравната  служба на Овча могила

Пожар избухна около 15 часа в сряда в здравната служба на центъра в свищовското село Овча могила. В същата сграда се помещава и стоматологичен кабинет. Огънят обаче за минути е обхванал покривната конструкция и се е разпрострял като обхваща все по-големи площи. Пламъците застрашително приближават сградата на открития наскоро Център за хора с деменция, както и хранилищата със складирани горива.
„Заради това бе предприета евакуация на около 40 души домуващи и персонал в Центъра. На мястото на инцидента пристигнаха 4 пожарни екипа от Свищов, Велико Търново и Полски Тръмбеш със спасителни стълби. В момента пожарникари обливат покрива на Центъра, за да не бъде обхванат от пламъците от горящата постройка. На помощ се притекоха и местни жители“, заяви  кметът на Свищов Генчо Генчев.
Около час по – късно огнеборците са успели да потушат пожара .За щастие пострадали няма, защото в здравната служба не е имало хора. Причините са в процес на изясняване, а на помощ се е притекла и пожарна кола от Полски Тръмбеш, каза шефът на свищовските огнеборци гл. инсп. Светлин Михайлов.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *