Холивудските звезди от „Непобедимите“ са сред клиентите от цял свят на Камен Несторов и Александър Сергев

Двамата млади търновци с фирма с 60 коли за отдаване под наем просперират у нас вече 10 години и не мислят за чужбина

 

32-ГОДИШНИЯТ КАМЕН НЕСТОРОВ И 29-ГОДИШНИЯТ АЛЕКСАНДЪР СЕРГЕВ СА СЪДРУЖНИЦИ в търновска фирма за даване на коли под наем. Развиват успешно това си начинание вече 10 години, не са ходили на гурбет и дори не си мислят за работа в чужбина. Сега са затрупани със заявки за празниците, но имат всичко нужно за задоволяване и на най-капризните си клиенти. И двамата са семейни и имат по едно дете, в свободното си време спортуват и дори дружеството има собствен футболен тим. Занимават се още с куп неща, от които се чувстват доволни от себе си.

 

МОГАТ ДА ТЕ ВЗЕМАТ ДОРИ ОТ БУКУРЕЩ И ДА ТЕ ВЪРНАТ ОБРАТНО

 

В началото се занимавали с вкарване на автомобили от чужбина. После им хрумнало да дават коли под наем и започнали с четири. Това било през далечната 2007 г. За 10 години са създали най-голямата фирма в бранша не само във Велико Търново. Разширили дейността си и предлагат нисък, среден и висок клас автомобили. Сега имат бусове, платформи, ремаркета, АТВ-та, лимузина, скутери, велосипеди и дори електроавтомобили.

„В момента работим с 60 автомобила на национално ниво, правим доставки на коли, посрещане и изпращане на клиента от летището и до летището, от всички гари и автогари в страната плюс Букурещ. През летния сезон имаме страшно много клиенти буквално от цял свят. Работим с 10 шофьори и най-ниската ни цена за ползване на кола е 8 евро на ден“, споделят двамата съдружници.

 

ВОЗИЛИ ЕКИПА НА ХОЛИВУДСКИЯ ФИЛМ „НЕПОБЕДИМИТЕ“

 

ХОЛИВУДСКИ ЗВЕЗДИ ЗА СНИМКИТЕ НА филма „Непобедимите“ в България са ползвали услугите на търновската фирма. Техните услуги ползвали и баскетболисти от Америка, които се разхождали из старата столица. Тази година имат клиенти от Япония, САЩ, Канада, Испания, Египет, Исландия и откъде ли още не.

„Правим трансфери със седемместни ванове и деветместни бусове. Хората ни научават от интернет и са доволни от това, което предлагаме. Нямаме рекламации, макар да има доста претенциозни публични личности от целия свят. Естествено, за сватби и балове предлагаме и лимузина. Работим с всички хотели в областта и си помагаме взаимно“, обяснява Камен Несторов.

МАСОВО ЗАВРЪЩАНЕ НА ТЪРНОВЦИ ОТ ГЪРЦИЯ е най-любопитното, с което са се занимавали служителите на компанията, които основно са петима и говорят по няколко езика. Един от най-дейните е Денислав Денчев, който работи във фирмата от две години. Гурбетчиите наемали транспорт да си прекарват покъщнината от южната ни съседка и да се върнат в родния град.

ДОГОДИНА КАМЕН И АЛЕКСАНДЪР ЩЕ СИ СТРОЯТ НОВ ДОМ ЗА фирмата, която сега се намира на ул. „Беляковско шосе“ край Гробищния парк. Вече са харесали парцел на терените на бившите казарми на ул. „Димитър Буйнозов“ на „Картала“. Като всички млади хора, двамата бизнесмени си имат и хоби. За Камен то е да изработва нестандартни статуи по собствена технология, сред които най-атрактивни са тези на римски воини. Никога не спират да мислят за нови начинания – едно от тях е… безплатна охрана на църковни храмове.

„Всъщност ние имаме време за всичко и не се оплакваме от нищо. Щом сме оцелели 10 години, значи можем да се развиваме още 50!“, казват в края на нашата среща Нестор и Александър.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *