7 четения

Леденият хотел в Швеция отново отвори врати

Леденият хотел в шведското село Юкасярви в Северния полярен кръг отново отвори врати за зимата и е по-зашеметяващ от всякога, съобщи в. „Дейли мейл“.
По интериора на хотела са работили 36 творци от 17 държави. Те са използвали 30 000 кубични метра сняг и лед, както и 500 тона кристално чист естествен лед за декорациите и ледения бар.
В една от стаите е изваяна Ледената кралица, в друга – Кинг Конг, в трета – гигантски охлюви. Има и апартаменти на космическа тема, или с мотиви от „Алиса в страната на чудесата“. В една от стаите огромен леден облак виси над леглото.
В хотела има детска ледена площадка за игра и церемониална зала, чиито стени са украсени с 200 изваяни на ръка растения. В голямата зала внушителните полилеи са изработени от 1000 полирани на ръка ледени кристала.
Хотелът предлага арктическа йога, зимно бягане, ски бягане, сауна с ароматни масла. Ресторантът организира дегустации на местни специалитети. Децата могат да се упражняват да строят крепости от сняг и лед на открито, или да правят ледени скулптури.
Изграждането на хотела в Юкасярви започва още през март със събиране на лед от местната река Торне. За първи път той е построен през 1989 г.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *