Британските здравни власти препоръчаха калориите от трите основни хранения да бъдат ограничени до 1600 дневно

Британските здравни власти препоръчаха калориите от трите основни хранения да бъдат ограничени до 1600 дневно – 400 за закуска и по 600 за обяд и вечеря, съобщи в. „Дейли мейл“.
Хората, които спазват тези препоръки, могат да си позволят и две леки закуски от по 100 калории.
Досегашните препоръки бяха за 2000 калории дневно за жените и 2500 за мъжете, дори повече за спортните натури.
Повечето хора приемат поне по 300 излишни калории дневно и това води до постоянно напълняване. Порциите стават все по-големи и мнозина ги изяждат, без да се замислят. Новите препоръки са начин хората да разберат, че ядат прекалено много.
Английската агенция за обществено здравеопазване препоръчва еднакъв брой калории и за жените, и за мъжете, за да опрости идеята. Тя призовава британците да внимават със сандвичите и кесчетата в кафенетата. Кафе с мляко и мъфин съдържат цели 600 калории, сандвич с чипс и газирана напитка – 700 калории. Индийска храна за вкъщи може да е с цели 1300 калории на ядене.
Много британци преяждат по празниците и поглъщат два пъти повече калории от нормалното. Здравните власти са обезпокоени от затлъстяването сред хората на средна възраст, което увеличава опасността от болести – диабет, рак, сърдечносъдови проблеми, инсулт, чернодробни заболявания, деменция.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *