90 четения

Без бебе в новогодишната нощ осъмна търновското родилно отделение

Въпреки отчетения бейби бум за последната година, когато в родилно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” са проплакаха близо 1100 бебета, в новогодишната нощ акушер-гинеколозите не са акуширали нито едно пеленаче, разбра „Борба”. Първото бебе за 2018 година все още е в очакване на дежурните специалисти д-р Георги Герганов и д-р Иделина Христова, акушерката Севдалина Илиева и санитарката Иванка Тодорова.

Последното новородено за изминалата година се появило на бял свят на 31 декември в 10:50 часа. То е момиченце с тегло 2370 гр. и ръст 46 см. Това е второ дете за майката Латинка Маринова Иванова на 36 години от Бяла Черква. Раждането е било чрез секцио, водено от д-р Стефан Лазаров и д-р Георги Герганов, анестезиолог д-р Теодора Шишкова, медицинска сестра Вера Айдарова. Първи за госпожицата са се погрижили неонатологът д-р Галина Николова и медицинските сестри Русанка Михайлова и Красимира Николова. На Бъдни вечер и Коледа пък първа глътка въздух в аг-сектора са направили седем бебета, с помощта на д-р Венелина Михайлова и д-р Ерол Максудов.

Спокойна е била и новогодишната нощ за лекарите от Спешно отделение. Медиците са обслужвали предимно обичайни за сезона и времето пациенти, без пострадали от пиратки и други пиротехнически изделия, преяли и препили. Общо 24 989 души са преминали през структурата за 2017 година.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *