Времето

Годишен хороскоп за 2018 година

Овен
2018-а, подвластна на Луната, за вас ще е година, в която не бива да си поставяте прекалено големи цели. Напротив, набележете няколко неща, но ги свършете качествено и така че да се гордеете със себе си. Вървете с малките стъпки напред, защото това е вярната посока. Посрещнете Сатурн в дома на кариерното си развитие и очаквайте в следващите две години явни и сериозни предизвикателства във вашия професионален живот. Юпитер подкрепя финансите ви и през 2018 година трудно ще си докарате загуби, освен ако самите вие не се стремите към такива.
Любов и лично щастие. Не можете да очаквате прекалено много от тази година, но в сферата на любовта ще запазите спокойствието и благоденствието. Нещо, от което трябва сериозно да се пазите, е силно развитото ви лидерско чувство, което ако не успеете да изявите в службата, то непременно ще внедрите в личните взаимоотношения. Трудностите са наяве тогава, когато партньорът ви е с по-остър от вашия характер. Споровете и кавгите няма да са рядкост. Бъдете особено внимателни в периода 26 юни – 27 август, когато Марс, вашият управител, е ретрограден. Все ще си го изкарвате на близките и все те ще са виновни за вашите неуспехи…
Кариера. Както стана дума малко по-горе, за да успявате в кариерата, не бива да очаквате големи и грандиозни триумфи, а ще трябва да се задоволите с малките, ежедневни завоевания, с които да запълните своя професионален път. Навлизането на Сатурн в дома на кариерата ви ще ви направи отявлени лидери и водачи от една страна, но от друга, ще посее през следващите две години семена на изпитания и трудности, с които трябва да се справите сами и без чужда помощ. Бъдете внимателни, редовно посещавайте обученията, за да сте в час с новостите и спецификите на работата си. Сменете своята работа само ако сте убедени, че на новото място ще бъдете по-добре заплатени и за по-дълго време. Сигурността при избора ви е от особена важност.
Здраве. Не забравяйте почивката. Това е най-важният съвет, който може да закрепи здравето ви стабилно. Не си ли давате нужната почивка, преуморявате ли се, вие ще се обречете на неефективност в делата си и на здравословни проблеми заради недоспиване и умора. Хранете се разумно, умерено и здравословно, за да си спестите проблемите със стомаха и храносмилането. Но като цяло, вие ще сте едни от късметлиите в зодиака, които се радват на крепко и добро физическо състояние през 2018 година.

Телец
Намислете си хубави желания около Нова година, защото навлизате в един чудесен период. 2018-а за вас ще е запомняща се година с ярки положителни ситуации и възможности за личностно изграждане и развитие. Промените са всеобхватни и те започват през тази година и ще продължат през идните 5-6. Съвсем ясно личи, че навлизате в един бурен период, за който трябва да бъдете подготвени. Специално 2018-а е благоприятна. Подвластна на Луната, тя ще ви дарява с чувственост и емоция, но и с нестабилност в мислите и желанията. Искате да превръщате всяка идея в реалност, ала съветът ми е да заложите на две-три по-крупни хрумвания, на които да подчините силите си. Сатурн е планетата, която ще ви изгради като личности. Тя ще е изцяло във ваша подкрепа през идната година. Очаквайте раздвижване в междуличностните взаимоотношения и семейния живот. В професионалния израстването е повече от постижимо. Дерзайте и всичко ще се нареди.
Любов и лично щастие. Ще бъдете щастливи през новата година. Това е безспорен факт, защото още веднъж ще кажа, че ще изградите съвсем нов образ в очите на другите хора. Вие израствате като личности. Ставате по-общителни, търсещи контакти и разширяване на интересите. В сферата на личните взаимоотношения и семейния живот 2018-а ви дарява с брилянтни възможности да хармонизирате връзките и взаимоотношенията си. Юпитер изисква от вас промяна в начина на мислене, в ценностната ви система, в онова, което наричате „свое” и „общо”. Като цяло, социалната атмосфера става по-бурна, оттам идват нови връзки, контакти, запознанства, а за необвързаните – и условия за започване на нови интимни авантюри.
Кариера. 2018 година отключва възможностите ви да поемате рискове и да вземате по-сериозни и коректни решения за своето бъдеще. За вас това е година на стабилност и е съвсем логично да търсите начини, с които да привлечете по-високи доходи към себе си. Движението на Сатурн във вашия Девети дом е сигурен знак, че за вас е дошло време за преквалификация, смяна на попрището и учение. Устременият към Телец Уран ще ви въвлече във вихрушка от промени и нови условия. Имайте предвид, че ако днес се занимавате с едно нещо, то до 4-5 години вие коренно ще сте променили посоката на движение и бранша, в който се развивате. А сега е времето да поработите в дългосрочен план тази промяна да е благоприятна за вас.
Здраве. Очаква ви здрава година. Все пак си давайте нужната почивка и релаксирайте, за да се избавите от стреса. Движението на Сатурн в Козирог изисква от вас повече физическа активност и разходки на свеж въздух, за да изпълвате с кислород тялото си. Все пак внимавайте с настинките и честите грипове, които са нормалното ви състояние във времето на сменящи се сезони. Но през тази година те ще идват и ще си отиват по-бързо от всякога.

Близнаци
Ако до този момент вие бяхте общителни, закачливи, изпълвахте центъра на вниманието и се превръщахте в душата на компанията, то от 2018 година навлизате в един по-задълбочен двугодишен период. Период, през който ще бъдете по-вглъбени от всякога в себе си. Ще четете мислите на другите хора, но няма да ги споделяте на глас. Ще сте наясно с желанията им, но няма да им давате знак за това ваше знание. Сатурн навлиза в Козирог и оттам ви отправя особени забрани за всякакви инвестиции и капиталовложения, които могат да се окажат особено рискови и да ви доведат до сериозни финансови загуби и безпаричие в следващите години. Задоволете се с това, което имате, и не се опитвайте да го множите. Ефектът ще бъде обратен. Бъдете по-консервативни в сферата на служебната си кариера и не поемайте рискове. Изграждайте се като личности и професионалисти, трупайте опит и стаж, за да можете точно след две години и половина да заемете върхова позиция и да се изстреляте на светлинни години напред.
Любов и лично щастие. Отстрани изглежда през тази година, че личният ви живот се върти главно около всички примитивни за вас неща – дома, семейството, трапезата, гозбите, чистотата и т.н. Всъщност, отдадеността на семейния живот е начин да запазите статуквото си в социалните среди, защото точно сега не ви се общува толкова много и не ви се живее постоянно заобиколени от приятели. Хитро. Никой няма да ви се разсърди, ако си имате оправдание, че сте заети с домашни ангажименти. Грижете се повече за външния си вид и здравето както на себе си, така и на близките си. Не се лишавайте от интимност с половинката, като сексът през тази година е особено важен за вашето щастие. Насладете му се.
Кариера. В кариерно отношение не ви очаква застой, а израстване и утвърждаване. Не точно това искахте да чуете, защото вие обичате нещата около вас да са подвижни и раздвижени. Е, през тази година те са статични. Обърнете повече внимание на трудовия си опит, трупайте стаж и знания в сферата, в която се развивате. Сменете работата си само ако наистина ви е належащо. Възможно е при една такава смяна да започнете дори на по-ниска заплата, но не се притеснявайте. По-добре малко, отколкото нищо. Важно е да се задържите. Увеличението на доходите ще дойде с времето.
Здраве. Грижете се за здравето си през тази година. Хранете се здравословно и дори се подлагайте по-често на диети и хранителни режими, за да се чувствате добре. Започнете да посещавате спорт, който да ви разведрява и ободрява. Имайте предвид, че се намирате в година на емоционален застой и единствено физическата активност ще ви носи онова усещане за промени и радост, от което се нуждаете. Депресията гонете чрез аеробика, йога и фитнес.

Рак
Започнете годината си с тефтерче, в което да пишете поетапно всеки един план, който имате за вършене. Очаква ви изпитателна година, която ще ви учи на дисциплина и упоритост. В годината на Луната, вашият господар, вие сте изключително чувствителни, а условията наоколо са сурови и никак не бихте се справили само с чувственост. Затова залагайте повече на здравия си разум. Сатурн заема място в противоположния на вашия знак – Козирог. Там той е на своя трон, в явна опозиция на вашите схващания за живота. Така ще е и в ежедневието ви. Все ще ви се случва нещо, което противоречи на вашите принципи. Ето защо е толкова важно да се научите на приспособяване и приобщаване. Юпитер, с движението си в Скорпион, знак, сходен на вашия по елемент, е причина да чувствате вътрешно удовлетворение от всяка една житейска победа. И те няма да са малко. Очакват ви борби, но и доста печеливши битки през новата 2018 година.
Любов и лично щастие. Вие сте чувствителни натури. В годината на Луната вашата емоция нараства на пълнолуние. На новолуние пък ставате прекалено слаби до степен да зарежете всичко, за което се борите. Вземете се в ръце. Годината ви е подготвила както много трудности на пътя, така и вратички да ги преодолеете с лекота и финес. В сферата на любовта, брака и личните взаимоотношения ще преживеете катарзис, но след него връзките ви ще са още по-истински и силни. Юпитер ви помага да разпускате с приятели в компания на по чашка. Там вие изпушвате излишните емоции и се чувствате щастливи. Не обсебвайте прекалено много семейството, близките и приятелите си.
Кариера. През 2018-а често ще искате да сменяте работата си, защото няма да намирате друг начин за справяне с трудните ситуации. Трябва да признаете, че това е проява на слабост, от която не се нуждаете. Заемете се по-сериозно с целите си. Вземете си тефтерче и си поставяйте крайни срокове за изпълнение на задачите. Дръжте се „в напрежение” и не се отпускайте. Сатурн, движейки се през Козирог, ще ви отправя непрестанни провокации. Бъдете благодарни на уроците, които той ви преподава, защото преодолявайки трудностите, вие трупате ценен опит. Уран навлиза в Телец от пролетта на 2018-а и до голяма степен ще ви облекчи. Предизвикателствата не спират, но правете промени и завои в професионалната си кариера, само ако е прекалено належащо.
Здраве. Вие сте чувствителни натури и точно заради силните ви емоции се отключват всякакви здравословни проблеми и болежки. Да не говорим, че често четете в интернет и си внушавате различни болести – нещо, с което не бива да си губите времето през 2018-а. Погрижете се за здравето си, излизайте повече сред хора, намерете си приятели, на които да споделяте проблемите си. И почивайте. Давайте си нужната почивка, за да сте здрави и във форма.

Лъв
В годината на Луната вие се чувствате прекрасно. С нови сили, обнадеждени за бъдещето си – така ще я посрещнете, а и живот и здраве – ще я изпратите. 2018 година за вас е благоприятна. Подава ви възможности и шансове за коренна промяна в начина ви на живот. С навлизането си в Козирог, Сатурн ви подканя да промените нещо в ежедневието си. Да скъсате с вериги, навици и порядки, които влачите от години. Да се приобщите към новия свят. Ще го направите чрез промяна във физиологичния си режим. Някои ще сменят ритъма си на работа. Други ще започнат работа, с което да натоварят малко своето ежедневие. Трети ще се отдадат на здравословен начин на живот чрез корекция в храненето и физиката си. При всички положения вие ще сте променени след като завърши тази година. На физическо и ментално ниво ще сте като нови. Но докато се стигне до този момент, ви чака път, който трябва да извървите.
Любов и лично щастие. 2018-а е богата на лични преживявания и щастие в семейството. Юпитер с движението си в Скорпион ви зарежда с енергия в тази област. Разбира се, не бива да забравяте и забавленията, емоциите и срещите с приятели, но те като че ли остават на заден план през годината. Фокусът ви е разстлан върху дома и близките ви. Няма нищо лошо в това. Ако все още не сте намерили своята половинка, не възприемайте дома на родителите си като свой. Време е да свиете вашето си гнездо и да се отделите от тях. Направите ли го, половинката сама ще ви дойде на гости.
Кариера. Не само през тази година, а и през следващите три, ви очаква доста работа. Предстои да свършите доста неща, да усъвършенствате някои ваши качества и умения. Едно от тях е работата ви в екип и сътрудничеството ви с колегите. Малко по малко ще се научите да бъдете част от тима и да допринасяте за общото благо, без да се стремите да бъдете лидери. Работа ще имате, а доходите, които получавате от нея, влагайте в своето духовно и интелектуално развитие. През 2018-а няма да сте толкова меркантилни и на моменти ще работите за слава. Но това ви стига, щом се чувствате удовлетворени.
Здраве. Време е да помислите за здравето си в по-дългосрочен план. Това е годината, която ви подканя да направите профилактични прегледи на тялото си и да излекувате болестите, които сте превърнали в хронични, заради отлагане и нехайно отношение. Променете начина си на живот. Скъсайте с досегашните навици. Създайте си нови ежедневни навици. Намалете приема на месо и мазни храни. Започнете да се грижите за своето тяло. Възприемайте гривата не само като начин да сте красиви и привлекателни, а и като способ да запазите по-дълго време здравето си. Движете се, спортувайте и се наслаждавайте на живота.

Дева
Завършвате доста добре своята 2017 година. Вие сте доволни от себе си и въпреки че не го показвате, сте доволни и от хората, които са били във вашия живот през последните няколко месеца. 2018-а ви поставя на кръстопът. Можете да изберете накъде да тръгнете, как да вървите и колко бързо да стигнете до целта си. Всъщност, дългосрочната прогноза е благодатна. Сатурн, който вече е на трона си в Козирог, ви подкрепя изцяло и ви дава вдъхновение за изява – личностна и професионална. Юпитер е в основата на успеха ви в общуването, връзките и комуникацията. Може би ще се разбирате по-добре с другите от преди. Може би ще се пречупите и малко по малко ще промените мисленето си. Нужно е, за да се влеете презглава в промените, които ви предстоят.
Любов и лично щастие. Както вече стана дума по-горе, вие ще сте силни в сферата на взаимоотношенията и връзките. Какво по-хубаво от това? Разбира се, важно е да искате хармонията в семейството и любовта и да не се вглеждате само в грешките и кусурите на своите близки. Уран сменя знака си и навлиза в Телец, откъдето ще ви помогне да намерите своето дългоочаквано щастие, ако към момента сте самотни и необвързани, или просто искате промяна в личната сфера. Пътувайте повече, отдайте времето си на нови преживявания и изследвайте чужди култури и държави. Това ще ви зареди с енергия и огромен потенциал.
Кариера. Няма как да работите ефективно, без да сте достатъчно квалифицирани за труда, който полагате. Това е в основата на успешната професионална 2018 година. Помислете за преквалификация или курсове за допълнително усъвършенстване. Посещавайте семинарни събития и се срещайте с хора. Имате нужда да общувате, обменяте опит и култура. Парите тази година при вас са в сферата на деловите взаимоотношения, където можете да срещнете и мечтания партньор, ако до този момент не сте го намерили. Не отказвайте пътуванията и командировките, а отпуските си прекарвайте отново на колела. Стационарното положение ще ви създава доста грижи и главоболия.
Здраве. Вие сте хора, които мислят за своето здраве повече, отколкото е необходимо. Правите го не като ходите на лекар за щяло и нещяло, а като поддържате тялото си с различни добавки, спортувате и се храните здравословно. Не очаквайте големи здравословни проблеми, ако през годината пътувате достатъчно и се наслаждавате на позитивните емоции в живота. Проблемите идват, ако сте на едно място и не оползотворявате почивките си правилно. Имате нужда от релакс и не е престъпление да си го доставите. През тази година започнете да посещавате групово занимание по спорт и намерете там много нови приятели.

Везни
Вие изживяхте доста късметлийска година, в която минавахте „между капките” в множество отношения. Свикнахте на лесното, но сега ще трябва постепенно да се разделите с него, посрещайки малко по-трудни житейски ситуации. Тук не става дума за нищо фатално, просто ще ви се наложи да полагате труд и усилия, за да постигате целите си. Научете се да раздавате любовта си, да отдавате помощта си и да бъдете полезни на другите хора с всичко, което умеете. Хармонизирайте взаимоотношенията вкъщи, като търсите причина за проблемите не само у близките, а и у себе си. Доходите, които ще получите през годината, спестявайте внимателно и не харчете безразборно, за да имате финанси до следващата Нова година.
Любов и лично щастие. Вие сте олицетворение на любовта и хармонията. Но някак сте свикнали повече да получавате, отколкото да отдавате. Това е основният проблем през 2018 година. Ще ви се наложи да обърнете монетата. С навлизането на Сатурн в Козирог мнозина от вас ще бъдат възпрепятствани от ангажимента да полагат грижи за свои близки. Да им помагат и да ги закрилят. Ето го и вашият урок, че любовта е взаимна тогава, когато е споделена и заслужена. Необвързаните ги чакат трудности в намирането на партньор в следващите две години. И това се случва не защото мъжете и жените са се свършили, а защото все ще намирате кусури на потенциалната половинка. От вас зависи дали това ще е така, или не.
Кариера. Парите при вас през 2018 година са гарантирани, но само ако се трудите достойно. Ще изкарвате прехраната си и допълнителните си възнаграждения предимно чрез ежедневния си личен труд. Но ако го вършите достойно, движението на Юпитер в Скорпион ви обещава и щедро угощение от блага. Възходът в йерархията на работното място вероятно ще бъде замразен за година и половина, но вие не се отчайвайте. Който трябва ще наблюдава усилията ви и когато дойде моментът, ще бъдете оценени по достойнство. Съветът ми е да не сменяте безразборно работата си, ако искате да имате стабилност през 2018 година.
Здраве. През 2018-а съветът ми е да се грижите малко повече за здравето си и да си обръщате внимание в мига, в който почувствате неразположение. Възможно е обостряне на някои от хроничните ви болежки, за които все още не сте намерили ефективен лек. Пазете се. Хранете се здравословно и си давайте нужния пакет от почивка. Спрете с недоволството към целия свят и се хармонизирайте с всички около себе си. Хармонията ще е най-големият лек за болките ви.

Скорпион
Добрата новина при вас е, че завършвате няколкогодишен муден цикъл, който сякаш ви дърпаше назад и не ви позволяваше да правите каквито и да било действия. Е, всичко това вече е минало. Подгответе се за един по-благоприятен етап от живота си. Сатурн се движи в Козирог, а Юпитер е на гости във вашия знак. Каква по-добра комбинация? Време е да разширите контактите си, да се обадите на старите познати от тефтерчето си и да започнете отначало един по-активен обществен живот. Късметът ви е гарантиран, стига да не предприемате прекалено рискови действия. Бъдете последователни, стъпвайте полека, но уверено и всичко ще си дойде на мястото.
Любов и лично щастие. Единственото предупреждение през новата година е да не бъдете прекалено обсебващи и грижовни към своите близки до степен да ги задушите с вниманието си. Всъщност, склонни сте да ги занимавате изключително със своята особа и с всички промени, които се случват в живота ви. Не ги превръщайте в основна публика. Просто споделяйте с тях. Личният ви живот ще добие една съвсем друга страна с присъствието на Юпитер в Скорпион. Време е да погледнете на себе си от различна гледна точка. Да се видите в друга светлина. Променете външния си вид, сменете маниер на поведение. Така ще привлечете много нови приятели и хора в живота си. А сега се нуждаете от обновление.
Кариера. Имате късмет, ще го кажа за пореден път. Тази година ви помага да подобрите доходите си и да растете нагоре в служебната йерархия. В служебния живот ще поемете риск, който си заслужава. В друг случай не бихте го предприели, но сега чувствате подкрепата на съдбата. Окрилени сте, а и в последно време се сдобихте с огромно количество знания и умения. Наблегнете на начина си на общуване с околните. Забележете контактите, които притежавате. Време е за започване на частен бизнес, който ще ви носи успех, пари и признание.
Здраве. През тази година сте бодри, жизнени и борещи се с всяка една болка в тялото си. Всъщност, физическите болки няма да представляват проблем, защото те ще отшумяват бързо. Гледайте душата ви да не бъде наранена, тъй като това би ви сринало и причинило загуби. Погрижете се за външния си вид. Отслабнете, ако е нужно. Променете прическата си. Започнете да живеете по-здравословно. Посещавайте спорт, разхождайте се по-често на чист въздух. Релаксирайте, заобиколени в компания.

Стрелец
За вас 2018-а е година на освобождаване. Ще се освободите от страховете, трупани в последните няколко години. Ще намерите нови пътища и цели, за които да живеете. Вие сте хора оптимисти. Дишате, за да гледате напред и да виждате положителното около себе си. През тази година ще можете да го правите все по-свободно и по-свободно. Не си мислете обаче, че годината ще е безгрижна и ще липсват сериозни отговорности. Напротив, вие ще бъдете затрупани с работа и задачи. Няма да сте толкова добре възнаградени за усилията си, но трябва да минете и през този етап. Това е етап на духовно и интелектуално усъвършенстване. В никакъв случай не ви очаква безпаричие. Точно обратното. Ще работите много и ще печелите добре, но доходите ви ще се вдигат бавно и постепенно с времето.
Любов и лично щастие. През тази година си осигурете множество пътувания и срещи с хора, с които имате сериозна емоционална връзка. Оставете настрана контактите, правени по задължение. Във всеки човек ще търсите и намирате нещото, което да ви дава ново знание, впечатление, мисъл. Личният ви живот ще се разнообразява откъм интелектуална гледна точка. В любовта ясно ще си дадете сметка какво представлявате вие като хора, кои сте и какво да очаквате като отношение към вас самите. Годината изисква да сте с партньор, който ви разбира, обича и подкрепя. Който е близък до вас от духовна гледна точка. Ако няма такъв човек до вас, е по-добре да прекарате годината в самота. Така ще се фокусирате върху себе си.
Кариера. Както стана дума по-горе, работа ще имате през тази година, но очаквайте повишение на доходите си напред във времето. Все пак парите ще ви стигат и ще можете да си погасявате нуждите. Гледайте да посягате по-рядко към спестяванията си и да не правите големи капиталовложения и инвестиции. Като цяло годината ще е щастлива и плодородна за вас. Не се страхувайте да поемате нови задачи или ангажименти, които до този момент не сте вършили. Те ще ви дадат и ново знание. Ще се сдобиете с нови умения и таланти. Четете повече, образовайте се и се развивайте в професионалната кариера.
Здраве. Вашите здравословни проблеми през тази година ще са на емоционална основа. Често сте обидчиви, докачливи, защото възприемате всяка казана насреща дума прекалено лично. Освободете се от предразсъдъците си. Това го можете доста добре. Поработете малко повече върху някои духовни практики. Започнете да посещавате йога, която да ви освобождава от стреса. Ако тя ви е прекалено бавна и мудна, сменете я с аеробика, зумба. Но разнообразявайте дните си с колективни спортове. Ще ви се отрази прекрасно.

Козирог
В годината на Луната вие се чувствате прекрасно. Окрилени сте от нови идеи, мечти и амбиции. Може би амбицията ви е ключов фактор да задвижите колелото напред през 2018 година. Ще видим мнозина от вас привлечени от нови възможности и поемащи рискове с дългосрочен характер. Няколко са основните маркери за благополучие в следващите месеци. От първо значение е движението на Сатурн, който вече е на трона си във вашия знак. Нещата си идват на мястото и вие дълго чакахте този момент, за да се възцарите заедно с него. За вас това е година на мощно начало. Енергията е съзидателна и променяща мисленето и съзнанието ви. Уран от пролетта нататък ще огрее с повече светлина живота ви и вие ще бъдете привлечени от авантюри и заигравки със съдбата. Ще излезете на светло и ще скъсате поне малко с консерватизма, с който сте така известни в обществото. Но като цяло, годината вещае мощно завихряне на промени и успех.
Любов и лично щастие. През 2018-а ще промените отношението си към половинката. Сега вие сте водещите, вие диктувате правилата и онова, което ще се случва. Ако до този момент стояхте кротко и само ревнувахте, засенчени от сиянието на своята половинка, то нещата рязко ще се изменят. Вие ще сияете с чара и обаянието си. Ще повярвате в своя сексапил и ще „проговорите” на езика на тялото. Няма от какво да се притеснявате. Бъдете лидери и в любовта, поставете ясни и конкретни условия пред любимия човек. Ще видите, че нещата ще започнат малко по малко да ви се нареждат с този нов подход. Излизайте по-често, направете нещо за външния си вид, купете си нови дрехи, привлечете нови познанства. Ако сте необвързани към този момент, то срещуположният пол ще ви се лепи заради мощта, която излъчвате. Спокойно можете да започнете нова дългосрочна връзка.
Кариера. Каква може да бъде кариерата ви освен блестяща? Вие се характеризирате с тази дума, а в годината на Луната ясно и точно заявявате позициите си, както и апетитите за власт. Сатурн няма да ви остави на спокойствие, докато не се изявите изцяло и напълно. Сега за вас е важна външната проява, да правите впечатление, да се занимавате с важни и съществени неща, да поемате сигурни задачи. С две думи, да обирате каймака на дейността, с която се занимавате. Чака ви много труд не само през 2018-а, а и през идните две-три години. Но вие сте готови да поемете инициативата и отговорността си след това. И общувайте, много е важно да разширите контактите си, да се видите с приятели, които не сте срещали от години. Експериментирайте с връзките. Все на някой ще му е нужен надежден и добре заплатен служител или партньор като вас.
Здраве. Здравето е нещо, което трябва да пазите като очите си. Сега повече от всичко имате нужда да набирате скорост в професионално и емоционално отношение, но това също така означава и дълги периоди на педал. Погрешно е. Знаете, че когато прегреете, вие ставате неефективни. Грешките лъсват и всичко онова, което сте сътворили, отива на вятъра. Затова почивката е важна, особено в емоционална година като тази. Не се раздавайте изцяло, винаги пазете нещо от себе си за самите себе си.

Водолей
Очаква ви доста разнопосочна година. Година, която не може да бъде описана с един щрих, защото около вас царят няколко теми, които са толкова разностранни, че и вие на моменти няма да можете да ги опитомявате в своето ежедневие. От една страна, Сатурн навлиза в Козирог – знак, доста близък до вашия и заемащ сектор от хороскопа ви, отговарящ за скритите кътчета на вашето подсъзнание. Сатурн има за цел да влезе в „мазето” на душата ви и да започне да подрежда малко по малко всяко ъгълче там. Да изхвърля излишното натрупано под формата на скрити емоции, спомени, преживявания, сантиментални връзки. Ще скъсате с лошите навици, които ви теглят все назад и назад. Всичко това ще се случва на фона на бурно развиващия се професионален живот, който също иска своето внимание. Отделяйте му го и той ще ви се отблагодари щедро с блага.
Любов и лично щастие. През 2018 година вие започвате нов цикъл в личния си живот и ако до този момент се славехте като общителни, обединяващи хората около себе си, като душата на компанията, то от сега нататък нещата тръгват в друга посока. Вие имате работа в „мазето” на душата си и сте заети изключително с неговото почистване. Това е причината да станете по-затворени, интровертни и да скъсате голяма част от контактите, които все ви изпълват ежедневието и ви оставят без време за самите себе си. Ще ставате все по-обърнати към семейството, дома и традициите и именно вкъщи ще намирате онази хармония и разбиране, които търсехте до този момент навън. Това за вас е една изключително добра година за сключване на брак с половинката, ако все още нямате такъв. А ако не сте намерили половинката си, оглеждайте се, тя е около вас.
Кариера. Работата – другият сектор от хороскопа, който заема голяма част от живота ви. Юпитер със своето движение в Скорпион ви прави изключителни късметлии в професионално отношение. Първи сте поред и по право, когато стане въпрос за нови възможности и предложения. Изключително добре се справяте с всякакъв вид работа, защото я вършите задълбочено и я вземате присърце. За съжаление, не сте в състояние да поемате рискове и да правите дългосрочни обещания на партньорите си заради собствените си страхове от неизвестното бъдеще. Това е и минусът ви, защото през тази година ще можете много, ще имате възможност за стрелба, но ще ви е страх да го направите заради неясното бъдеще. На ваше място всеки би рискувал и спечелил. Помислете дали си струва да се двоумите.
Здраве. Наблегнете на емоционалния метаболизъм и балансирайте страстите, за да се радвате на крепко здраве. Сега имате възможност да се разделите с много свои лоши навици, свързани с начина ви на живот, на хранене, пушенето, алкохола… Въобще с всичко, което ви кара да се чувствате зависими и под нечий контрол. Обръщайте си внимание веднага, щом почувствате неразположение. Неизлекуваните болки могат да се превърнат в сериозни хронични заболявания, ако им дадете възможност. Лекувайте се навреме, бъдете щастливи и изчистете всичко лошо, което ви е потискало до този момент.

Риби
Общата тенденция през 2018 година за вас е да сте изключително емоционални, чувствителни и да правите всяка крачка, подчинени на изборите на сърцето си. Знаете, че само със сърце не става, трябва да бъдете малко по-разумни. Ето към какво можете да се стремите през идните месеци. Вкарайте в обороти своя разум и опита, който натрупахте в последната една година. Не беше от най-леките за вас, но всичко лошо приключи. Имахте за цел да затворите страници, към които все се връщахте и препрочитахте ли, препрочитахте. Забравете за тях. Идва етап на раздвижване в емоционален и социален план. Вашият управител Юпитер през по-голямата част от 2018-а ще се движи в Скорпион, откъдето ще ви зарежда с много позитивна енергия, ще подкрепя всяко ваше действие и ще ви помага да се справяте в по-трудните моменти. Но бъдете разумни – това е важно условие за успеха ви. И не забравяйте да сложите край поне на едно нещо, което сте започнали в последните десет години.
Любов и лично щастие. Излизате от една доста тежка и трансформираща година в сферата на любовта, личния живот и междуличностните взаимоотношения. Добрата новина е, че миналото е зад гърба ви. Колко често ще се обръщате назад към него, си е въпрос на ваш личен избор, но в случая съветът е да отгърнете нова страница. Започнете начисто. Дори с настоящия си партньор започнете нови, по-чисти взаимоотношения, необременени от миналите ви пререкания. Юпитер е в прекрасно съзвучие с вашето настроение. Поставя ви задачата да се запознаете с много нови хора и да привлечете приятели в живота си. Пътувайте, не се притеснявайте да похарчите някой лев за приятни изживявания с половинката зад граница. А ако все още сте необвързани, то сега е подходящият момент да срещнете сродната си душа именно зад граница. Радвайте се на живота и бъдете общителни. Това ще ви пази от опасността да се затворите в себе си и да заключите злоба и завист в своите сърца.
Кариера. Кариерата ви се развива доста добре. Сатурн с преместването си от Стрелец в Козирог ще огрее следващите две-три години с шансове и възможности. Ще ви даде своята солидна подкрепа, за да растете в йерархията и да трупате богат професионален опит. Моментът е прекрасен и за всички, които все още са в началото на своя служебен път. Те също ще бъдат привлечени от работата си, в която ще растат и ще стават все по-добри. Ако искате да смените работата си през тази година, ползвайте контактите. Не чрез случайно кандидатстване, а чрез препоръки ще намерите своята по-добра и платена работа. Пробвайте. Относно парите и финансите, наложете си дисциплина и въведете практика за спестяване. Имате нужда да си заделите някой лев настрани. Можете да го направите, тъй като тази година няма да минат малко капитали през ръцете ви.
Здраве. Здравето ви е стабилно през цялата година, стига вие самите да не го съсипете с емоционалните кризи, които сами си причинявате. Не се тормозете за дреболии, фокусирайте се върху успехите си в живота и ще видите, че малко по малко болестите ще спрат да ви идват на гости. През тази година имате сериозната подкрепа на Юпитер, който ви поканя и да се погрижите за своя външен вид чрез по-балансирано хранене, повече движение и позитивни мисли.
Станислав Климентов

One thought on “Годишен хороскоп за 2018 година

  • Честита Нова година! Да е здрава,мирна и щастлива!Успех и късмет в делата Ви !Благодаря Ви за прогнозите,които правите за нас чета ги с интерес !Да е успешна Новата година и само щастливи поводи за всички!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *