Учени доказаха, че мъжете наистина харесват повече блондинките

Американски учени доказаха, че мъжете наистина харесват повече жените с руси коси в сравнение с брюнетките, тъй като блондинките им се струват по-млади и по-здрави, пише в. „Дейли мейл“.
Таблоидът цитира проучване на екип от университета в Минесота. То обхванало предпочитанията на 110 мъже. Учените решили дар разнищят проблема с блондинките, след като от други изследвания било установено, че русокосите сервитьорки получавали по-големи бакшиши от брюнетките. Също така мъжете били по-склонни да помогнат на закъсали блондинки, отколкото на брюнетки.
Психолозите показвали на доброволците фотографии на компютърно генерирани жени с еднакви физически данни с руси кафяви и черни коси. Мъжете масово давали по-високи оценки на дамите с по-светли коси, като ги считали за по-атрактивни и по-склонни към авантюри. Участниците намирали блондинките за „значително“ по млади и здрави на външен вид.
Дамите с дълги коси се сторили на участниците по-малко здрави и атрактивни в сравнение с онези със средно дълги фризури.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *