Футболни таланти мъкнат с колички пръст по терените, за да има къде да играят

Никола Велков: „Има два проекта и само обещания, ситуацията е нетърпима“

 

ДЕЦА ГРАБНАХА КОЛИЧКИ И ЛОПАТИ, ЗА ДА СИ ОПРАВЯТ САМИ ТЕРЕНИТЕ, НА КОИТО ИГРАЯТ, СЛЕД КАТО ОБЩИНАТА И ДЪРЖАВАТА ИМ ОБЪРНАХА ГРЪБ. Ситуацията с терените на спортното училище е нетърпима, а местните футболни таланти се развиват сред руини и дупки, рискувайки бъдещето и здравето си, алармира директорът на детско-юношеската школа на „Етър“ Никола Велков. Той с неохота признава, че при тоталната липса на условия и безкрайните пътувания до поляните на близките села, пригодени за терени, няма как да се задържат качествени подрастващи футболисти и те се махат в посока близките градове с качествени школи и бази. В момента деца и родители събират масова подписка, за да се изградят терените на спортното училище, която ще бъде връчена на кмета Даниел Панов, премиера Борисов и народните представители от нашия регион. 400 деца тренират футбол във великотърновския клуб, но са силно затруднени от липсата на база за подготовка. Само преди броени дни те сами са носили пясък, за да си подравняват терена, ако нещото, на което се подготвят, изобщо може да се нарече терен. „Пренасяхме пясък, пръст, но сами виждате, че няма особен ефект. Омръзна ми да прося от приятели материали и да се моля. Реално нашите отбори играят непрекъснато като гости, защото си нямаме свой терен, а обикаляме региона. Срам ме е да гледам децата и родителите им в очите, но за това са виновни управляващите“, категоричен е Велков. Теренът носи името на Трифон Иванов, който също е добивал първите си умения тук, но настоящата настилка изобщо не отговаря на някогашните стандарти. Велков апелира към депутатите от Великотърновския регион, независимо от коя политическа сила са, да подкрепят усилията на кмета Даниел Панов и да лобират пред спортния министър Красен Кралев за отпускане на средства за терена в Спортното училище. От ремонт се нуждаят и двете клетки с изкуствено покритие в училището, построени преди години.

ПРЕДИ 5 ГОДИНИ ТЕРЕНЪТ НА СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ БЕ РАЗКОПАН УЖ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВ, НО РЕМОНТЪТ СЕКНА ЗАЕДНО СЪС СРЕДСТВАТА ЗА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОЕКТА. Многократно спортни министри и управляващи са се изреждали да обещават завършването на проекта, но всичко досега е оставало само в интервюта по медиите. Наша справка показа, че за Спортното училище има изготвен проект за нов терен с изкуствена настилка на стойност близо 600 хил. лв. Парите обаче ги няма. Надеждите са те да дойдат след срещата на кмета Панов и президента на БФС Борислав Михайлов в края на миналата година, на която е договорено футболният съюз да финансира един терен в старата столица, и то точно този на местните футболни таланти.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

4 thoughts on “Футболни таланти мъкнат с колички пръст по терените, за да има къде да играят

 • 04.01.2018 в 20:27
  Permalink

  То май тъй наречените ,,талантиʼʼ само за това стават да размахват лопатата и да тикат количката. Някой да си спомня Търмово да е произвел един качествен футболист последните 30 години? Щото аз не се сещам за такъв , дори и на средно ниво за А група.

  Отговор
  • 05.01.2018 в 10:45
   Permalink

   Знаете ли защо е така?????Защото никой нищо не прави за детската школа.Написах своя коментар по-надоло.Децата няма къде да тренират, няма.Всичко разкопа кмета, обеща игрища, имаше пари за спортно игрище до Спортното училище.Още през 2012г. трябваше да е готово.Къде са парите, къде е игрището, какво стана?Знаете ли, че децата всичко си плащат, никой не го е грижа за детската школа и са оставени на самотек.Знаете ли, че се налага понякога треньорите на децата да купуват топките от свои средства?В другите школи се дава на децата пълна екипировка, водят се по лагери, имат терени.Тук в Търново няма НИЩО!!!

   Отговор
 • 05.01.2018 в 10:41
  Permalink

  Не може детската школа да няма къде да тренира години на ред и децата да си плащат абтобусното билетче и да пътуват до селата, за да тренират!Не може треньорът на мъжкия отбор да получава месечна заплата от 20 000 лв., а за детската школа да няма отпуснати средства.Децата от школата си плащат екипировката, шуби, шапки, спортни обувки за мачове и тренировки, всичко.Не се осигуряват лагери.Нищо не се влага в детската школа, а после защо отбора не е в А група?!Това е безобразно!!!От години кмета Даниел Панов обещава да се изградят спортни терени до Спортното училище, до бившата ледена пързалка, а игрището, което беше до 5 корпус, разкопаха го и стои в забрава години.

  Отговор
 • 13.01.2018 в 22:43
  Permalink

  То и във формула 1 нямаме представител черногризецо

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *