Солени глоби от по 3000 лева пресякоха незаконните гонки във Велико Търново

Солени глоби от по 3000 лева за участници в незаконни състезания с коли и мотори по улиците на Велико Търново укротиха търсачите на силни усещания и незаконните гонки драстично намаляха. За миналата година са съставени над десетина наказателни постановления на заловени да форсират и да карат возила с висока скорост. Глобените масово обжалват санкцията в Административния съд в старата столица, но магистратите категорично потвърждават наложените парични наказания.

Дрифтовете се бяха превърнали в ежедневие, като изявите на адреналиновите шофьори бяха заснимани и качвани в интернет. Едни от най-опасните кадри са на кръстовището пред сградата на общината. На тях се вижда как бял спортен нисан и мотор правят „слънца” (вид опасна каскада, изпълнявана в кръг). Веднага след това гонките продължаваха по главните улици „Васил Левски” и „България”. Подобни стряскащи кадри, в които млади хора управляват с риск мощните си мотори и правят пируети с тях сред трафика, са запечатвани и в района на мола, паркинга на „Практикер” и по ул. „Христо Ботев”.

„Булевард и натоварен пътен възел във Велико Търново всяка нощ се превръщаха в автомобилна писта за любители. 200-метрова четирилентова права отсечка от бул. „Никола Габровски”, едно кръгово и едно елипсовидно кръстовище действаха като магнит за любителите на екстремното шофиране. Покрай пътния възел „Качица” всяка вечер се събираха много търновци, които наблюдаваха атрактивните номера”, припомнят негодуващи търновци.

Н. ГЕОРГИЕВА

7 thoughts on “Солени глоби от по 3000 лева пресякоха незаконните гонки във Велико Търново

 • 05.01.2018 в 12:46
  Permalink

  АХАХАХ просто е мокро и хлъзгаво затова няма гонки тъпаци…

  Отговор
  • 05.01.2018 в 14:50
   Permalink

   Мокро и хлъзгаво и си минус 3000лв. досега, тъпак такъв!
   Ама и един бой тряаа да ти ударят като те хванат, автомобилен циркаджия …

   Отговор
 • 05.01.2018 в 14:21
  Permalink

  За да пише някой такива глупости означава,че дори не си е направил труда да провери дали е така.По бул.България вечер след 6-7 часа по отсечката след Петрол и обратно от кръстовището за Метро към центъра почти всеки кара с превишение и гонките са ежедневни.Когато спираха и паркираха автомобили да ви призная се караше по бавно сега е страшно…разбира се за пътната полиция винаги има по важни неща.Вървя по тротоара и чакам някой идиот да връхлети към мен,а оттам да се търкули по улица Полтава.Белята ще стане скоро.На бас!

  Отговор
 • 05.01.2018 в 14:43
  Permalink

  Просто трябва да бъдат отстрелвани идиотите… Пък нека след това да обжалват…

  Отговор
 • 05.01.2018 в 15:22
  Permalink

  Кво е това 3000лв…по добре да му вземат книжката за 20г !!!

  Отговор
 • 05.01.2018 в 15:23
  Permalink

  Абе няма ли как някой да направи клипче с тия как правят гонки ?
  пуснете го у фейса и веднага ще се разбере кои са

  Отговор
 • 08.01.2018 в 7:23
  Permalink

  Гонки е имало и винаги ще има, правят се когато движението го няма (много късните часове) с цел да не застрашаваме чужди животи а само своите. Много ми е интересно как 4-лентовия бул. Габровски става за гонки, понеже в 250% от времето 2те ленти са заети с паркирани автомобили, въобще как минавате с повече от 20км/ч по този лунен пейзаш? Дупки по-големи от джантите на колите, разбиващи всякакъв вид тампони по окачванео. Оправете плачевното състояние на улиците, оправете ни полигона, нали там ни е било мястото? Щом ни е там мястото, за това ли общината не ни позволи да организираме мероприятието по събирането на пари за малката Никол? Имаме полигон, на който се изхвърлят боклуци, снеговете от снегорините и още куп глупости. Реновирайте полигона, ще намалеят в пъти „гонките“, „дрейфовете“, „дрифтовете“ и прочие. Също така не е лошо да се помисли за писта, понеже една автомобилна писта не стига. 😉 Успешна седмица желая.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *