Старши треньорът на „Локомотив“ Александър Димитров: „На този етап сигурни попълнения няма“

Стабилното финансиране и инфраструктурата са най-важните проблеми, които стоят пред „Локомотив” на този етап, смята старши треньорът Александър Димитров. След това идва ред на селекцията.

„Когато нямаш къде да тренираш, не е толкова от значение с какви футболисти разполагаш. Минимумът за един професионален клуб е да разполага с едно тренировъчно игрище и с един изкуствен терен. Оттам трябва да се тръгне, за да се гради дългосрочната програма „Локомотив”. Важното е да се подсигури стабилно финансиране и инфраструктура. След това – дали ще е с мен или без мен, дали ще е с тези играчи или с други, нещата ще започнат да се случват. Поне аз така разбирам развитието на един професионален отбор“, коментира Александър Димитров.

По неговите думи съвременният футбол е наука, но не може да се работи без средства.

„Раздаването на големи заплати за някакви звезди може да реши проблем в момента, но създава нови в бъдеще. Това го видяхме и в нашия клуб. Трябва да се инвестира по съвсем друг начин – в система, която ще доведе до устойчиво и дългосрочно развитие на отбора. Това не е толкова скъпо, но изисква време и търпение. А май никой няма такова“, каза още старши треньорът на горнооряховските „железничари“.

На този етап сигурни нови попълнения няма, но по негови думи се водят разговори с футболисти, които могат да вдигнат класата на отбора. „Локомотив” не може да си позволи скъпи покупки и се преговаря само със свободни агенти, като целта са перспективни играчи. На този етап няма и напуснали клуба, макар че няколко имена от основния състав на „железничарите”, включително на голмайстора Деян Христов, се завъртяха из медиите като трансферна цел на други отбори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *