109 четения

35 бойци дойдоха в Горна Оряховица за Националния турнир по ММА за аматьори

35 бойци от 5 български клуба дойдоха в Горна Оряховица за Националния турнир по ММА за аматьори. Състезанието е посветено на 25-та година от създаването на Клуба по бойни спортове в Горна Оряховица и 70-та годишнина на неговия създател и треньор Кръстю Джамбазов. За турнира в Горна Оряховица дойде председателят на българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки. „Благодаря на всички, които дойдоха да уважат 70-годишнината на Кръстю Джамбазов. Той е гордост за федерацията. Малко са хората като него, които работят с душа е сърце за възпитанието на младите хора в спортен дух”, каза Станислав Недков. Кръстю Джамбазов получи от Стъки почетен плакет на федерацията за приноса му в развитието на ММА и бойните спортове в страната. Приветствие към състезатели и гости отправи и кметът на Общината инж. Добромир Добрев. „За нас е чест, че за пореден път Горна Оряховица и Спортна зала „Никола Петров” са домакини на турнир по ММА. Ние винаги сме подкрепяли спорта и ще продължаваме да подкрепяме и да бъдем до нашите млади спортисти, които разнасят славата на Горна Оряховица у нас и по света”, каза инж. Добрев и откри турнира по ММА. На официалното откриване присъстваха още проф. Лъчезар Андреев, член на дисциплинарната комисия на БФММА, бивши национални състезатели, спомоществователи.

Медали за принос в развитието на бойните спортове от имено на КБПИ „Локомотив” получиха кметът инж. Добромир Добрев, Станислав Недков, бивши национални състезатели и спонсори на турнира. Подаръци имаше и за младите шампиони от клуба, завоювали международни награди през годината. Отличията им бяха връчени от рожденика Кръстю Джамбазов. Той е основателят на школата по бойни изкуства в Горна Оряховица. За цялостната му треньорска и възпитателска дейност е удостоен със званието „Заслужил” треньор. За 25-годишнатат си дейност, състезателите от КБПИ „Локомотив” са завоювали 14 медала от Световни и 8 от Европейски първенства. Клубът е водещ в приноса към националния спорт и лидер сред клубовете в Горна Оряховица. Трите световни титли, 7 сребърни и 12 бронзови медала в самбото, бойното самбо и ММА са гордостта на 70-годишния бай Кръстю, както всички го наричат, създал състезатели, които са в елита на българския спорт.

С победа на горнооряховски състезател започнаха и битките от турнира. В категория 56.5 кг. Ростислав Ефтимов победи съперника си Октай Васви от Шумен. В състезанието ще бъдат играни общо 18 битки. Очаква се награждаването да бъде в следобедните часове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!