34 четения

Иван Александров събра именици на водосвет в библиотеката

ОСЕМ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА „П. Р. СЛАВЕЙКОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, КОИТО СА КРЪСТЕНИ С ИМЕТО ИВАН И ВСИЧКИТЕ МУ ПРОИЗВОДНИ, НАЧЕЛО С ДИРЕКТОРА НА ИНСТИТУЦИЯТА ИВАН АЛЕКСАНДРОВ бяха почетени за Ивановден. Организатор на тържеството е самият Иван Александров, който от години спазва традицията.

Във фоайето на библиотеката се събраха всички служители на културната институция. Отец Асен отслужи молебен за здравето на имениците, които след това почерпиха приятелите и гостите си.

За да бъде здраво името им, имениците вчера си направиха и трапеза в библиотеката. Повече от 15 ястия – питки, баници, месо, приготвено по различни начини, и много сладкиши участваха в своеобразната кулинарна фиеста. Изложбата завърши с дегустация и с припомняне на историята ни. А в нея има поне десетина царе с името Иван.

ШАРЖ, КОЙТО ГО ПРЕДСТАВЯ КАТО ИСТИНСКИ ЦАР, ПОЛУЧИ ИВАН АЛЕКСАНДРОВ ВЧЕРА. Фоторепортерът на в. „Борба“ Светослав Стефанов е автор на рисунката, идеята за нея е на проф. Анчо Калоянов, който обясни, че дарява шаржа от името на писателското съсловие във Велико Търново.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!