57 четения

Интелигентността е най-привлекателната черта за всеки десети млад човек

За някои хора външният вид и характерът нямат значение. Австралийски учени установиха, че все повече младежи определят интелекта като най-привлекателна черта в партньора, съобщи в. „Дейли мейл“.
Психолози от университета на Западна Австралия анализираха романтичните и сексуални предпочитания на 383 души на възраст от 18 до 35 години. Една десета от тях се определят като сапиосексуални – привлечени полово повече от интелекта, отколкото от която и да е друга черта.
За сапиосексуалните интелигентността не е само „желана черта“, но и полово възбуждаща, подобно на тънката талия или оформените мускули за другите.
Най-привлекателен е коефициент на интелигентност 120. Над 135 стряска повечето хора. Средният коефициент на интелигентност е 120. За членовете на Менса той е над 140.
Според психолозите интелигентността е важна за повечето хора, защото означава способност да си намериш работа и по-голяма компетентност в други области от живота. За мнозина тя е на второ място сред най-търсените „нефизически качества“. На първо място е добротата и проявата на разбиране. На трето е ентусиазмът, а на четвърто – безгрижието.
Участниците в изследването е трябвало да оценяват от 1 до 5 колко се възбуждат от определени изявления.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!