Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Около 1000 кв. м улична настилка ще бъде ремонтирана в Самоводене

С ОКОЛО 25 000 ЛВ. ЩЕ РАЗПОЛАГА ТАЗИ ГОДИНА САМОВОДЕНЕ ЗА РЕМОНТ НА УЛИЧНАТА МРЕЖА, СЪОБЩИ КМЕТЪТ НИКОЛАЙ МИЛАКОВСКИ. Очаква се от инвестиционната програма на Община Велико Търново най-голямото село да получи 10 000 лв., а останалите 15 000 лв. ще търси от програмата „Местни инициативи”. Предстои да бъде изготвен проектът по програмата и да бъде внесен за одобрение следващия месец в местната администрация.

„Тепърва предстои да бъде уточнено кои улици ще бъдат приоритет за ремонт тази година, като критериите, по които ще бъдат избрани, са два. Първият е обществената значимост на пътя – дали е в близост до училището или детската градина, и второ – колко души живеят на тази улица и колко е натоварена”, уточни Николай Милаковски. И допълни, че с парите ще могат да бъдат изкърпени около 1000 кв. метра. Толкова бяха ремонтирани и през изминалата година, като беше положен нов асфалт в участъци от главните улици „Гео Милев“, „Поп Харитон“ и други отсечки.

РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ НА УЛИЧНАТА МРЕЖА ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ И В ОСТАНАЛИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНАТА. „Тази година предвиждаме 450 000 лв. по програмата „Местни инициативи”, която се оказа изключително успешна. Голяма част от средствата са за ремонт именно на уличната мрежа, както и за облагородяване на селата, изграждане на зони за отдих и ремонт на сгради, които са общинска собственост”, уточни Благовеста Факирова, която ръководи Сдружението на селските кметове и кметските наместници. Подготвят се също и проекти за ремонт на църките в селата Буковец и Пушево.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *