289 четения

Разстреляха показно Петър Христов пред офиса му в София

49-годишният бизнесмен издъхнал в болница от раните си

 

ЕДИН ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО бе убит показно в 10 сутринта с няколко изстрела пред офиса си в София. Малко по-късно Петър Христов е издъхнал в болница, където е закаран от личния си шофьор. Стрелецът гърмял няколко пъти от съседна сграда, но само един изстрел бил фатален, сочи една от версиите. Другата версия е стрелба от упор в джипа на ул. „Ралевица“ в кв. „Манастирски ливади“. Кървавата екзекуция е извършена типично по мутренски – на публично място и на светло. През 2009 г. така бе убит във В. Търново адвокат Петър Лупов от бандата на Георги Вълев, който търка нара в затвора до живот.

 

КОЙ Е ПЕТЪР ХРИСТОВ?

 

Петър Христов с брат си и с майка си.
Петър Христов с брат си и с майка си.

Петър Христов е на 49 години, които навърши преди два месеца. През януари 2017 г. стана за пръв път дядо, а радостта му донесе дъщеря му Михаела, която управлява млечната фабрика „Лактима“ във В. Търново. Освен внук на име Петър убитият има и син Петър, който е тийнейджър.

Петър Христов е собственик на холдинга „Пропъртис Мениджмънт Груп”, който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, entertainment бизнеса, финансови и консултантски компании. Роден е на 17 ноември 1968 г. в Силистра, където майка му Момка била учителка, но е израснал в Самоводене. Възпитаник на средното сержантско военно училище в Горна Оряховица и Висшето военно училище във Велико Търново. Завършил е пълния курс на обучение със степен магистър по финанси в Свищовската стопанска академия и правист. Член е на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на Консултативния съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. През 2008 г. е удостоен с наградата „Велико Търново” за принос в развитието на града, а през 2009 г. – с приза „Дарител“ на Националното сдружение на общините. Брат му Димитър Манолов е един от сериозните ресторантьори в града, а семейството се прочу и с веригата „Бианко“.

 

КРУПЕН ИНВЕСТИТОР И БЛАГОДЕТЕЛ

 

Петър Христов с първото си внуче.
Петър Христов с първото си внуче.

ПЕТЪР ХРИСТОВ УЧАСТВА В СТРОИТЕЛСТВОТО НА най-голямото депо за отпадъци на Балканите в Шереметя на стойност над 33 млн. лв. ,което преди около две години бе открито от премиера Борисов. Назад във времето той купи фалиралата „Лактима“ във В. Търново и я превърна в просперираща компания за млечни продукти. Финансира търновския клуб на малките футболисти „Болярчета“, дава пари за детски площадки в града и участва в строителството на трите социални жилища в областния център по проект за над 2 млн. лв. Близък приятел на семейството на Мануела Горсова, дарявал лични средства за нейното лечение. Едно от последните строителни бижута на Христов е и площадът в Горна Оряховица.

 

МЕЖДУ ИСТИНАТА И ЛЕГЕНДАТА – КАДРОВИКЪТ В СЯНКА, КОЙТО ДЪРПА КОНЦИТЕ?

 

ЗА НЕГО ВСИЧКИ ЗНАЯТ ВСИЧКО! ПЕТЪР ХРИСТОВ БЕ СРЕД ХОРАТА във Велико Търново, когото виждаме на официалната трибуна до кмета, без да е нито общински съветник, нито политическо лице. Петър Христов бе наричан „сивият кардинал“ и „кадровикът в сянка“, който знае и може всичко. Познава всички от високите етажи на властта и дърпа конците на почти всички общински кметове не само в областта.

В зората на демокрацията младият Христов бе един от силовите играчи и шеф на групировка с офис в центъра на В. Търново. После бавно и успешно се издигна и се нареди до мощните играчи във високите етажи на властта, но в сянка. Не е участвал в кметски избори и в битка за народен представител, не членува в партия, но бе сочен като близък до зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

ЧОВЕК ОТ НИВОТО НА ПЕТЪР ХРИСТОВ ИМА МНОГО ВРАГОВЕ. Преди близо 20 г. негласно

бе разследван за поръчковото убийство на млекаря от Елена Слави Славев, което така и си остана неразкрито. Бе главен свидетел по време на процеса срещу Орлин Тодоров. Бившият антимафиот го бе наричал „шефе“ и му снасял оперативна информация по случаи на МВР. Сега Орлин Тодоров дори успя да осъди прокуратурата заради незаконни обвинения за 25 000 лева и работи във фирмите на своя приятел. Петър Христов дава хляб на стотици освен на Орлин Тодоров, за което те често му благодарят в социалните мрежи.

НЕЗАВИСИМО ОТ ВСИЧКИ МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ ПЕТЪР ХРИСТОВ Е С ЧИСТО СЪДЕБНО МИНАЛО. Успя да си създаде и медиен комфорт със спонсориране на различни вестници и сайтове. Той често обичаше да казва, че няма ненаказано добро, но винаги се е стремил да бъде добър и да помага на ближния…

Нели СУКОВА

 

16 коментара за “Разстреляха показно Петър Христов пред офиса му в София

 • 08.01.2018 в 11:53
  Permalink

  Само да вметна – не пред домът му, а пред офиса му. Домът му е в столичния квартал Лозенец.

  Отговор
 • 08.01.2018 в 12:46
  Permalink

  Ам то има едни дет’ забавят ама не забравят!

  Отговор
 • 08.01.2018 в 14:22
  Permalink

  Този много го збавиха, по-рано трябваше… Преди години правеше ралита посред бял ден в Арбанаси и КАТ не смееха нищо да му кажат. А париците за изкупуване на всичките мандри откъде са ? Кредит ? Амиииии……. А неговите хора с конните бази из Еленско ? А ? Та, както рекох – много го забавиха…

  Отговор
 • 08.01.2018 в 15:45
  Permalink

  Възмездие ……….рано или късно всичко се връща…..

  Отговор
 • 08.01.2018 в 15:54
  Permalink

  ТАЗИ ТЪРНОВСКА МУТРА ОТ СИК-НАЙ-ПОСЛЕ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА.ДА ГНИЕ В ГРОБА.

  Отговор
 • 08.01.2018 в 17:16
  Permalink

  Тоя каун 94 година ходеше като цар из Горна и след 23 години си намери майстора.

  Отговор
 • 08.01.2018 в 17:24
  Permalink

  Всички искат лесни пари и много пари , а законите са еднакви за всички . Щом искаш бързо да стават нещата няма на кого да се сърдиш. Всичко за теб свършва и бързо.

  Отговор
 • 08.01.2018 в 20:05
  Permalink

  В територията на мУТРАТА нещата стават така. От самосебе си.

  Отговор
 • 08.01.2018 в 21:17
  Permalink

  Много майки разплака,много пари от хората прибра,много бизнеси от хората приватизира,много съдби на хората почерни и Господ го прибра ,по -рано!!!!…..една приказка с начало и край………….. и противоречив завършак !!!Той си знае работата ,ковчег джобове няма ! Сега всички ще дърпат, като побеснели кучета от труп ,откраднатото преживе/прокълнато,матерялно имане !!!! Бог да го прости,

  Отговор
 • 08.01.2018 в 22:15
  Permalink

  Който го създаде той го и уби това е простата истина.Разплака много семейства ама много,но за мъртвите или добро или нищо.Да видим кой ще е следващия от тази Организация която вече е на изчезване да видим.

  Отговор
 • 09.01.2018 в 12:46
  Permalink

  Кой е Борислав Досев? На кого е син?
  Каква му е ролята в Холдинга?

  Отговор
 • 09.01.2018 в 13:15
  Permalink

  Кметските спонсори намаляха с един.. И сега кой ще прави схемите?

  Отговор
 • 09.01.2018 в 21:48
  Permalink

  На местно почва, това значи едно, всички кметове в областта пируват. Няма да има кой да им се меси вече и да им дърпа ушенцата. Нали така, Панов? Най-много ти…
  Радвай се народе, докато друг му заеме мястото, празно не може да остане

  Отговор
 • 10.01.2018 в 11:12
  Permalink

  Бре, какви откровения! И администраторът ги оставил. В търновските фейсбук групи администраторите трият, трият!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!