1939 четения

Самопочистваща се котешка тоалетна може да улесни отглеждането на питомците

Отглеждането на котка е изключително приятно, като се изключат топките косми и почистването след изхождането на питомеца. Проблемът с космите трудно може да бъде разрешен, но ново приспособление улеснява „физиологичния казус“ – самопочистваща се котешка тоалетна, съобщава сайтът Ред ферит.
Приспособлението Catolet използва лентов конвейер, който „отвежда“ котешките „подаръчета“ директно в канализацията. Въпреки че се нарича котешка тоалетна, джаджата не разчита на стандартните абсорбиращи настилки. В случая писаната просто се качва върху лентата и задоволява физиологичната си нужда. Вградени сензори отчитат наличието на „подарък“ и задействат конвейера и специално раздробяващо приспособление. Така наситнените екскременти „отпътуват“ право в канализацията.
Начинът на работа на самопочистващата се котешка тоалетна означава, че тя трябва да се намира в банята и да бъде свързана както с източник на вода, така и с канализационна тръба. Устройството използва и приложение, което съобщава дали има теч, или още по-лошо – запушване.
Желаещите да се сдобият със самопочистваща се котешка тоалетна могат да си я поръчат в интернет срещу сумата от 159 долара.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *