Витаминозна диета предотвратява инфаркт и затлъстяване

Лечението с витамин D не само допринася да се отслабне, но има също благотворен ефект върху сърдечносъдовата система, съобщи Лайф.
Американски медици пристъпили към изследване на революционен метод за борба със затлъстяването с помощта на големи дози витамин D. Резултатите от клинични изследвания показали, че терапията с витамин D понижава артериалната ригидност на кръвоносните съдове, а това е един от първите признаци за тежки заболявания на сърдечносъдовата система.
Учени от Медицинския колеж към университета на Джорджия в Огъста заключили, че затлъстяването е сред главните причини за понижаване нивото на витамин D в организма. Едновременно били решени два сериозни здравословни проблема, като за целта средната доза витамин D била увеличена 6 пъти, а терапията за хора, за които е установено, че са затлъстели, продължила 4-6 месеца.
Високите дози витамин D допринесли също да се регулира функционирането на сърцето и щитовидната жлеза и да се нормализира нивото на кръвната захар.
Методът за лечение на сърдечносъдови болести на практика е подходящ за всички – на терапията могат да се подложат както 18-годишни пациенти, така и хора на 70 години.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.