Говори се, че… Осъденият до живот Георги Вълев поръчал от затвора Петър Христов? | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Говори се, че… Осъденият до живот Георги Вълев поръчал от затвора Петър Христов?

Публикувана на: 10.01.2018г. 17782 прегледа

Тарторът на „Килърите“ си направил подарък за 60-ия рожден ден

 

ЕДНА ОТ НАЙ-НЕВЕРОЯТНИТЕ ВЕРСИИ ЗА ПОКАЗНИЯ РАЗСТРЕЛ НА Петър Христов в София е, че той е поръчан от килията от Георги Вълев. Осъденият до живот като тартор на групата за мокри поръчки „Килърите“ си направил подарък за 60-ия рожден ден, който бил на 8 януари – деня на екзекуцията. Версията звучи наглед абсурдно, но не е мисия невъзможна. Освен това Вълев няма какво да губи, защото окончателно е осъден с доживотна присъда, която бе потвърдена през декември м.г. Още тогава и по време на мегаделото срещу него и останалите от бандата той е заявявал, че Петър Христов е виновен за неговия арест, за да съсипе бизнеса му и да го замести. За никого в старата столица не е тайна, че Вълев бе най-мощният хотелиер и ресторантьор в областния център и Арбанаси до ареста си през 2010 г. След като освободи нишата в бранша, негови обекти бяха поети от фирмите на Петър Христов. Може би това никога няма да бъде простено и заради това Вълев сега си е отмъстил, говорят още търновци. След като бе осъден, той крещеше: „Спонсорите на ГЕРБ са виновни!“. Самият Вълев пък никога не е бил спонсор на ГЕРБ, както многократно твърдеше във времето, когато се смяташе за недосегаем.

УБИЙСТВОТО МНОГО ПРИЛИЧА НА ТОВА НА АДВ. ЛУПОВ, ПОРЪЧАНО ОТ Вълев – по светло, пред дома му и в личната кола. Разстрелът на Петър Христов се разследва общо по няколко направления – бизнес интереси, личен мотив, както и неговото съдействие по различни криминални случаи. Няма информация той да е получавал заплахи за живота си и се е движел без охрана. Според МВР срещу него са изстреляни 8 куршума, от които 5 са попаднали в тялото му.

 

НАПОСЛЕДЪК ПЕТЪР ХРИСТОВ БИЛ ПРИТЕСНЕН, ЧЕ ГО РАЗСЛЕДВАТ

 

Дни преди да бъде убит, бизнесменът Петър Христов бил сериозно притеснен, че спецслужби го разследват. Дори споделил пред свои приятели, че срещу него активно се събира информация в МВР и ДАНС.

„Знам, че срещу мен има много информация и справки. Страхувам се да не ме вкарат в затвора. Но за какво могат да ме осъдят? За корупция…?”, питал се пред свои приближени Христов.

Познати на крупния бизнесмен разказват още, че той често и на публични места изтъквал, че благодарение на него са направени разкритията срещу „Наглите” и „Килърите”. Жителите на великотърновското село Самоводене, където Христов е израснал и където живее майка му Момка Манолова, още не могат да повярват, че никога вече няма да видят предприемача.

„С Петър се познаваме от деца. Съученици сме и сме израснали заедно. Семейството му имаше голямо стопанство с животни, земеделски земи. От малък беше непрекъснато във фермата и по нивите. Беше много работен”, разказва кметът на Самоводене Николай Милаковски.

Самият Милаковски също е бивш военен и е завършил Сержантското училище в Горна Оряховица „Георги Измирлиев“. Когато разформировали Транспортни войски, където служел Милаковски, Петър Христов му подал ръка и го назначил в своята фабрика.

„Той сам реши да се откаже от военната служба и се залови с бизнес. Постигна много. Преди 15 години работих при него във фабриката, преди да стана кмет. Не съм имал намерение, но когато съкратиха Транспортни войски, първата ми реакция беше да се обадя на Петър Христов, който ме взе на работа, и след това на изборите се кандидатирах и станах кмет. Когато той стана богат и имаше власт, не се самозабрави. Поне два пъти в месеца идваше да види майка си в Самоводене и не пропускаше да се отбие в кметството”, разказва Милаковски.

Управникът сподели още, че Христов е направил много за Самоводене. Преди година дал 14 000 лева, с които била изградена модерна детска площадка. Инвестирал в обновяването на читалището и в създаването на Център за работа с деца и младежи преди 3 г. Направил и основен ремонт на местния стадион за около 100 000 лева, като били изградени нови трибуни, седалки, съблекални.

 

52 РЕГИСТРИРАНИ ФИРМИ – БИЗНЕС ЗА МИЛИОНИ

 

Общо 52 са регистрациите на фирми, в чието управление Христов е участвал. В 18 от тях активно според фирмения регистър. На две 49-годишният бизнесмен е едноличен собственик – „Велико Търново Хилс“ ЕООД (строителство), „Ай Би Пи мениджмънт“ ЕООД (архитектурни и инженерни дейности и технически консултации). В „Дито“ (охрана) има 40% участие, а в „Болкан тръст интернешънъл“ (търговия) – 50 на сто.

Всички 18 дружества са: „Велико Търново Хилс“ ЕООД, „Бизнес Парк Велико Търново“ ЕАД, „ПРОПЪРТИС МЕНИДЖМЪНТ ГРУП“ ЕАД, „Велико Търново Дивелопмънт“ ЕАД, „Люлин Гардън“ ЕООД, „Статус Имоти“ АДСИЦ (финансово посредничество), „Агроинвест Груп“ ЕООД, (търговия), „ЛАГУНА БИЙЧ“ АД, „Ай Би Пи Мениджмънт“ ЕООД, „Сън Фючър Пропъртис“ ЕАД, „Болкан-Ескулап“ ДЗЗД, „Дитол/Тайланд/Ко.Лимитид“ ТП, „Болкан Тръст Интернешънъл“ АД, „Балкан Фудс“ ДЗЗД, „Дито“ ООД, Сдружение Футболен клуб „Спарта“, Сдружение „Клуб „Калоян“ по карате, източни бойни изкуства и други бойни спортове“, Сдружение „Спортен клуб „Спарта“.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Говори се, че… Осъденият до живот Георги Вълев поръчал от затвора Петър Христов?"

 • 09.01.2018 в 13:07

  Добър Подарък си е направил

  Отговор
 • 09.01.2018 в 16:07

  Докога хората ще живеят в страх и заобиколени от безнаказани престъпници за това е виновно подкупното правитество то им дава шанс за далавери за да може да си поделят печалбите. Горката държава едно време беше спокойна,а сега Господ да ни е на помощт.

  Отговор
  • 17.01.2018 в 23:25

   По кое време , кое беше онова време? Когато България беше един голям затвор управляван от банда малоумни убийци наричащи се комунисти? Самият Петър Христов е техен продукт, самозабравил се перач на крадени пари.

   Отговор
 • 09.01.2018 в 21:39

  Хич не бих се учудил да е така Ама хич!

  Отговор
 • 10.01.2018 в 0:31

  Много глупости сте написали:
  1. Георги Вълев има рожден ден на 9 януари, а не на 8. Що за журналисти сте ?
  2. Каква свободна рестарантьорска ниша е заел Петър Христов и брат му Димитър Манолов? Преди да арестуват Жоро Вълев през 2010г в Търново той има кафе Роял и две пицарии Каза Миа. След ареста двете пицарии бяха продадени от близките му,но не от репресии, а защото и преди това не вървяха. Кафе Роял все още е на Поликомерс. От друга страна преди 2010 Петър Христов чрез Шугар Импекс стопанисва Органза, Джак, кафе Бианко и две пицарии Бианко, които работят и сега. Основното перо в бизнеса на Георги Вълев беше хазарта, като след ареста му бяха отнетни поетапно всички лицензи. Петър Христов никога не се е занимавал с хазарт-каква ниша е заел питам пак журналисти? Сигурно Щастливеца и Асеневци са заели свободната ниша понеже отвориха след 2010?
  3. Ааааа единственото, заведение което отвори Петър Христов след ареста му е една механа в бившата дискотека Джой и я затвори след 2 години.

  Отговор
  • 10.01.2018 в 8:34

   Е, направил си подарък за рождения ден едни ден предварително ! С хазарт Вълев се занимаваше много,много отдавна ! Ами ресторантът на ДНА -Мустанга,той на кого беше ,не беше ли на Вълев.Сега е Бианко,ами Арбанаси ? Според Орлин няма как от затвора да се поръча убийство ,ама че смешка !

   Отговор
   • 22.01.2018 в 23:45

    Мустанга си беше верига на ТИМ брато не си в час.

 • 10.01.2018 в 14:34

  Незнам кой какъв подарък си е направил за Рождения си ден, но най-полезният подарък за обикновения българин, който си плаща данъците и получава честно заработена мизерна заплата, ще бъде всички такива като този т.н. бизнесмен Христов, негови покровители, негови подчинени и всички малки и големи престъпни елементи и корумпирана сган да последват колкото се може по-скоро неговата съдба.

  Отговор
 • 10.01.2018 в 16:19

  Факт е , че в Търново след 2009 година имаше смяна на караула. Петър Христов,който Герберите наричаха Биг бос, си помисли за недосегаем покрай Цветанов и Борисов. От тогава започна и преразпределението на бизнеса в града. Не, че бизнесът на Вълев е много чист , но Христов беше много по брутален от Вълев. Няма да припомняме магистралните грабежи, убийството на един от шефовете на мандрата в Елена , намереният труп в хотел Янтра и други. Самият Вълев в две интервюта преди да бъде осъден се оплака , че герберите на които той не искаше да се отчита и лично Петър Христов се опитват да заграбят бизнеса му. Говорих и с Гербери , едни от важните в града, също потвърждават това обстоятелство и считат , че Христов просто е загубил мярата. Що се отнася до хуманитарните му акции, това си е чист ПР. И Ал Капоне е бил щедър и е правил дарения. Но едва ли Вълев го е поръчал. По-скоро намирисва на мафиотско убийство от герберски среди. Не случайно и Борисов и Цветанов са обрани по темата.

  Отговор
  • 10.01.2018 в 21:40

   Ще бъде погребан по масонски обичай. Ще го горят.

   Отговор
   • 11.01.2018 в 3:02

    И ще разпръснат пепелта му с хеликоптер из Търново Хилс, Търново, а най-добре из цялата област. В памет на този мил благодетел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *