Зимният турнир тръгна с оспорвани мачове, късен гол реши дербито „Ив Комерс“ – „Лайтс“

С оспорвани, но в същото време и коректни мачове (без нито един наказателен картон) стартира зимният турнир по футбол в ДКС „Васил Левски“. Още първата среща противопостави сериозни отбори, изградени от опитни футболисти. Тимът на „Лайтс“ успя да пречупи горнооряховския „Ив Комерс“ с късно попадение на Емил Копаранов. Великотърновци поведоха в резултата в 13-ата минута с автогол на вратаря на съперника Цветомир Цветанов. В 35-ата Георги Бижев намери път към мрежата на Мартин Палев за 1:1. Секунди преди да изтече редовното време, с технично изпълнение Емил Копаранов донесе крайния успех на „Лайтс“ с 1:2.

Втората среща от група „А“ между „Водстрой“ и „Болярите“ също имаше късна развръзка. Любомир Борисов изведе напред „Водстрой“ още при първата атака на тима, но в предпоследната 19-ата минута на първата част Ивелин Цеков върна „Болярите“ в мача – 1:1.

Георги Вълчев – Машинката даде аванс на „Водстрой“ в 33-ата минута, веднага след това Йордан Йорданов подпечата крайния успех с 3:1.

На старта на група „Б“ отборът на „Телепол“ надигра с 2:1 този на ФК „Ресен“. И тук борбата бе по всички точки на терена, като за победителите Николай Митев заби две попадения (17 и 27 минута), а за победените Боян Димитров върна едно в 33-ата минута. Най-резултатна бе последната среща от програмата на първия ден, в която „Ужас“ (Присово) спечели с 4:2 срещу Friends, но успехът бе изкован след почивката. Преди нея Пламен Георгиев и Михаил Чалъков вкараха по веднъж за 1:1.

След половин час игра Мартин Георгиев отново даде аванс за „Ужас“ – 2:1, след което Пламен Георгиев вдигна на 3:1. В 39-ата минута Михаил Кънев намали на 3:2 и „приятелите“ се хвърлиха напред, но при ответна акция Мартин Георгиев вкара и приключи спора – 4:2.

Програмата за тази вечер:

17:00 ч. „Тера Трак“ – „Яна 1“

18:00 ч. „Банка ДСК“ – „Яна 1“

19:00 ч. „КВН Фемили груп“ – „Долапчиеви“

20:00 ч. „Ресторанти Щастливеца“ – „Мусала брокер“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.