Известен земеделец изгоря в пожар в дома си в Камен със семейството си

76-годишният Вергил Митов и съпругата му са загинали заедно с дъщеря си, която им била на гости

 

ВЪЗРАСТНА ДВОЙКА И ДЪЩЕРЯ ИМ СА ЗАГИНАЛИ В ПОЖАР в къщата си в стражишкото село Камен. Сигнал на тел. 112 е бил подаден вчера сутринта около 5,45 часа. Веднага към селото са поели петима огнеборци от Стражица с два автомобила. През това време обаче покривът и вторият етаж на къщата се срутили и затиснали хората вътре.

Огънят е унищожил изцяло двуетажната къща. В нея са били 76-годишният Вергил Митов и 74-годишната му съпруга Стефка. 54-годишната им дъщеря също е била в жилището. Предполага се, че огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво в стаята на сем. Митови. Димът разбудил дъщеря им, която била в друга стая, и тя тръгнала да помага на родителите си още преди да дойдат пожарните. Тогава обаче покривът и вторият етаж се срутили и затиснали и нея. Снежана работи в Агенцията по безопасност на храните във Велико Търново и била на гости при родителите си заедно с дъщеря си. Момичето обаче било на гости при други роднини във фаталната нощ.

Вчера почти през целия ден на местопроизшествието се извършваше оглед. По първоначална информация данни за умишлен палеж няма. По обяд бе извадено само тялото на Вергил Митов. Той е един от дългогодишните земеделци в областта и доскоро е бил председател на частната земеделска кооперация „Шипа“ в Лозен, но се оттеглил поради възрастта си. През 2011 г. Вергил Митов е удостоен със званието заслужил гражданин на Стражица в областта на икономиката и селското стопанство.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *