Облачно, валежно и все по-студено

През нощта ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3. За В. Търново се очаква минимална температура 2. През деня ще бъде облачно с превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 3 и 5. За В. Търново се очаква максимална температура 4. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 17.5 през 1991 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 17.7 през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 46 минути и ще залезе в 17 часа и 05 минути. Фаза на Луната: пет денонощия преди новолуние.

До края на периода ще преобладава време със значителна облачност. От днес до неделя ще духа умерен, на моменти силен вятър от изток-североизток. В понеделник се очакват слаби превалявания от сняг, във вторник – от дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. В сряда вечерта и четвъртък ще превалява сняг и ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Захлаждането ще продължи. Минималните температури в събота ще бъдат между минус 4 и минус 1, в неделя и понеделник между минус 6 и минус 3. Максималните от събота до понеделник ще бъдат между минус 3 и 0. Във вторник и сряда се очаква слабо затопляне. Минималните температури във вторник ще бъдат между минус 3 и 0, в сряда между минус 1 и 2. Максималните температури ще бъдат между 3 и 6 гр. В четвъртък ще бъде хладно, с минимални температури между минус 2 и 1 и максимални между 0 и 3.

Над западните и централни части на Стара планина през целия период ще преобладава време със значителна облачност. От петък до понеделник се очакват слаби превалявания от сняг и ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м от петък до неделя ще се понижават, като в петък ще бъдат около 0, в събота, неделя и понеделник ще бъдат между минус 6 и минус 8. Във вторник на места ще превалява слаб дъжд, над 1000 м – слаб сняг и ще духа умерен вятър от югоизток. Температурите на 1200 м във вторник и сряда ще се повишат до около 0. В четвъртък ще превалява сняг и ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 3. През целия период температурите на 2000 м ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *