Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 12 – 18 януари | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 12 – 18 януари

Публикувана на: 11.01.2018г. 2822 прегледа

Отървете се от всичко старо, потърсете баланса между полезното и приятното

 

Здраве: Днес и през уикенда не се лишавайте от моментите на удоволствие и веселие. Излизайте с приятели и не се затваряйте вътре в себе си. Имате нужда от емоционално разпускане, което ще ви помогне да преодолеете зимната депресия и да си спестите здравословни проблеми. Ако сте намислили лечение на зъби – кариес или почистване на зъбен камък, направете го в понеделник или вторник за по-благоприятен ефект. В дните около вторник и сряда е възможно да се почувствате без сили и с нисък тонус. Причината е в новолунието. Не се насилвайте да вършите много неща наведнъж. Почивайте си повече и избягайте от стреса.

Красота и външен вид: Коса: Подходящи дни за подстригване на косите – петък, събота, неделя, понеделник, вторник. В понеделник и вторник времето е подходящо за безвредно боядисване. Неблагоприятни дни за подстригване на косите – сряда и четвъртък. Коламаска: от петък до понеделник. Масажи: Лечебни – понеделник и вторник. Обеци и татуировка: не поставяйте обеци в петък, събота, неделя, четвъртък. Неблагоприятни дни за татуиране на тялото: от понеделник до четвъртък. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към тези разкрасителни процедури.

Хранене и диета: Време е за разпускане след празниците, за намаляване на количеството на порциите и хранене в здравословен режим. Лунната фаза заедно с движението на Луната в Стрелец прави дните от петък до неделя прекрасни за стартиране на дългосрочен хранителен режим, който ще даде добри резултати. Днес, утре и в неделя включете белтъчини в менюто си. Хапвайте печено месо със салата от пресни зеленчуци. Направете пилешка кавърма без много мазнина. Миш-маш или яйца със зеленчуци също може да бъде включено в диетата ви. В понеделник, вторник и сряда наблегнете на суровите зеленчуци и плодове или на зеленчуци, приготвени на пара, за да внесете в организма си максимално количество витамини. В четвъртък изберете да се храните с постни гозби за тонус и енергия.

Основни звездни аспекти: Навлизаме в един доста важен етап от месец януари. Седмицата, която предстои, ще ни помогне тотално да се отърсим от всичко старо и ненужно, което си влачим със себе си от миналата година. В същото време ще ни разкрие възможностите и начините да погледнем от друг ъгъл на живота и да програмираме новата 2018-а. Луната гостува в Стрелец, Козирог, Водолей. Балансирайте между сериозните и разпускащите неща. Бъдете съсредоточени в службата, но и отдавайте нужното внимание на хобито, развлеченията и срещите с приятни хора. Да внимават всички, родени в Стрелец, Козирог и Водолей. За тях тази седмица пулсира с ритъма на новото. През уикенда Уран е в квадратура със Слънцето и Венера, а Меркурий е в съвпад със Сатурн. Претегляйте знанията, уменията и възможностите си, без да се възгордявате от тях. В сферата на любовта е време да разрушим веднъж завинаги моста към старото, защото гледайки все назад, оставаме слепи за новите възможности и срещи. А все се оплакваме, че липсват. Всички нещастни любови могат да си отидат веднъж завинаги от живота ни сега. Дошло е време да се постави край във връзките, в които партньорите са си вече чужди. От друга страна, необвързаните разполагат с шанса да осъществят ново запознанство. Не се двоумете, а действайте. В сряда настъпва новолуние в Козирог. Не забравяйте точно в този ден да напишете своите искрени цели за просперитета си в личен и служебен план през новата година. Успехът не се постига само с труд, а и със знание кога точно да предприемете важните действия в живота си. Новолунието в сряда е именно такъв подходящ момент. Започнете нещо ново. Колкото и мъничко да е то, ще ви помогне да се чувствате по-добре.

 

ОВЕН

Работа и любов

 

За вас тази седмица се оказва доста важна в професионален аспект. Движението на цели шест планети в Козирог активира зона в хороскопа ви, отговаряща за кариерното развитие, амбициите и жаждата за власт. Стремежът ви да се налагате над другите, да властвате над живота им и да вземате решения вместо тях ще е водещ. Внимавайте да не влезете в остри пререкания с партньори и ръководители, защото можете да пресечете ненадейно нечии интереси и това да доведе до конфронтации. В сферата на любовта е време да загърбите една стара страница, която четете от няколко години насам. В интимния ви живот трябва да има развитие и сега можете да го предизвикате. Ключът е във вас.

 

ТЕЛЕЦ

Запомняща се седмица

 

Вие се чувствате прекрасно като представители на земния елемент от зодиака. В момента няма обстоятелство в живота ви, което да не ви прави щастливи и доволни. Шансовете валят, а възможностите за просперитет са пред вас. Нужно е само да повярвате в успеха си. Струпването на планети в Козирог е сигурен знак за мощно задвижване на енергии в живота ви. Не можете да останете статични или безразлични към случващото се. И в професионален, и в личен план около вас се завихрят промени и новости. Приключете с всичко старо и започнете новите си начинания в сряда, за да сте в съзвучие с новолунието. Определено късметът е на ваша страна, а седмицата предстои да бъде запомняща се с емоции и постижения.

 

БЛИЗНАЦИ

Имате нужда от промяна

 

В момента вие кипите от страсти и емоции. Не давате никакви поводи някой да си помисли, че сте неспокойни и ви липсва стабилност. Имате нужда да останете насаме със себе си, за да приключите с някои стари въпроси, които тормозят психиката ви. Разкъсвани сте от дилеми, които също пазите в тайна. Пред обществото сте едни, но вътре в себе си сте съвсем други. Не сте доволни от случващото се около вас, но осъзнайте, че ключът да промените всички обстоятелства е в ръцете ви. Ще преживеете седмица на катарзис, задълбочаване в мислите и намиране на изход от затруднените ситуации. В следващите две седмици ще се радвате на по-добри възможности за реформи. Сега осъзнайте нуждата си от такива.

 

РАК

Подгответе се добре

 

Очаква ви доста енергичен период в сферата на деловата ви реализация, бизнеса и семейните взаимоотношения. Като цяло целият ви живот е подложен на малки промени, които се случват наведнъж. Ето какво ви прави неспокойни, лабилни и чувствителни към този момент. Обърнете повече внимание на личния си живот и се зарадвайте от промените, които се случват там. Новолунието в Козирог задвижва мощни енергии, които могат да ви изведат на права посока. Иска се да сте дейни, енергични и решителни. До сряда завършете всичко, което ви е изостанало от старата година. В сряда е първият ден от новия период, който обхваща цялата 2018 година. Подгответе се и не се страхувайте от промени.

 

ЛЪВ

Работата ще ви спори

 

Напоследък се оказва, че сте затрупани с работа, действате поетапно и пак не успявате да се справите с всички ангажименти. През следващата една седмица ви чака сериозна подкрепа от страна на звездите, за да подредите плановете си така, че да отметнете всичко, което сте си намислили. Сега действията ви стават по-продуктивни и резултатни. Струпването на планети в Козирог изисква сериозно да обърнете внимание на здравето си и да си давате нужната почивка, за да не прегреете. Не се лишавайте от излизания с приятели и колеги, а ако сте самотни към този момент, именно в колегиалната компания може да се намери интересен човек, който да грабне сърцето ви.

 

ДЕВА

Нова работа

 

Вие сте другите щастливци, които усвояват благодатно енергията от струпването на планети в Козирог. Не можете да се оплачете от липса на внимание. Около вас сега постоянно се навъртат хора, които ви ласкаят и искат да са във вашата компания. Пригответе се за предложения в професионален и личен аспект. Седмицата ви изненадва с множество малки новости, които идват една по една. До сряда завършете всички стари ангажименти, които ви висят около врата от 2017 година. В сряда е време да поставите едно ново начало в емоционален аспект. Разделете се с напразни надежди и изградете на тяхно място реални, обмислени идеи, които да превърнете в бъдещи успехи. Ще ви се обадят за нова работа. Можете да приемете.

 

ВЕЗНИ

Вратичка в тъмния тунел

 

Очаква ви седмица на дилеми, завършек, завъртане в кръг и обратно движение. Хаосът е гарантиран, защото в момента вие не сте в състояние да вземете решение за прекъсване на стари връзки, които ви изпиват и оставят без енергия. Въртите се в омагьосан кръг, защото вярвате, че нещата могат да бъдат по-добри без вашата намеса, само като гледате отстрани. Това не е така. Сега ви се дава вратичка да излезете от лабиринта веднъж завинаги или пък да останете в него и да изкарате още няколко цикъла без развитие. Всеки от вас сам ще прецени с какво има да се разделя и за какво трябва да се бори от тук насетне. Новолунието в Козирог в сряда ви показва пролуката. Ориентирайте се по светлината и излезте от тунела.

 

СКОРПИОН

Хубава седмица

 

Това е доста благоприятна седмица за вас. От една страна, съвпадът на Юпитер с Марс в знака ви отслабва своята енергия и вие чувствате отпускане на напрежението. От друга страна, мощното струпване на планети в Козирог ви влияе благоприятно и внася оживление в сивия ви ден. Очаквайте предложения, възможности и шансове, идващи от хора от най-близкото ви обкръжение. Тази седмица обърнете внимание на приятелите, близките, роднините и хората, с които най-често общувате в своето ежедневие. Не е изключено да осъществите пътуване на кратко разстояние. Независимо дали то ще е с професионална или лична тематика, ще ви дари с положителни емоции. Като цяло ви очаква хубава седмица.

 

СТРЕЛЕЦ

В нов период

 

Време е вече да се върнете в режим на работа и вършене на служебни ангажименти. Седмицата, която предстои, е доста важна за вашия професионален възход. Трябва много да внимавате с темата приходи-разходи и документи, които отразяват тези операции. Не забравяйте, до сряда трябва да завършите всички ангажименти, които ви тегнат над главата от 2017 година. От сряда нататък е време за едно ново служебно начало. Някои ще сключат договор, други ще сменят работното си място, трети могат да стартират свой личен бизнес. При всички положения промяната ще е налице, защото вие вече изживявате един изцяло нов, непознат период. Време е да започнете неговото изследване.

 

КОЗИРОГ

Време за действия

 

Очертава се важна и напрегната седмица за вас. От маргинални герои вие изведнъж ще се сдобиете с главна роля на сцената на живота си. Всички погледи ще бъдат вперени във вас и хората ще говорят за вас и вашите действия. Мощният съвпад на планети в знака ви е сериозна причина за раздвижването и обновлението около вас. Време е да предначертаете плановете и да заложите целите си за 2018 година. Не се страхувайте да казвате мнението си, независимо дали ще бъдете приемани или не. Това е вашата седмица, планетите са във вашия знак и ви подкрепят. Енергията е силна и вие трябва да се научите да я владеете. Бъдете дейни, продуктивни. Не усвоите ли шансовете, провалите ще са трагични.

 

ВОДОЛЕЙ

Късате нишки

 

Очаква ви седмица на сложни взаимоотношения и бъркотии в живота ви. Нещата тотално не вървят така, както предварително сте ги предвидили. Явно е, че трябва да има нагаждане и то зависи само от вас. През следващата една седмица не се стремете към големи и драстични действия. Оставете се на течението в службата, а през това време наблегнете на своето личностно развитие. Скъсайте със стари спомени и неща, които ви дърпат назад. Изправете се срещу страховете си и ги преборете завинаги. До сряда завършете стари дела, останали от миналата година. След това малко по малко ще се отърсите от проблемите на съзнанието си и ще продължите напред. Това е трудна седмица на осъзнаване, премисляне и скъсване на нишки.

 

РИБИ

Късметлии сте

 

Вие сте сред щастливците в зодиака, защото за вас седмицата обещава слънчеви дни и разрешаване на стари проблеми чрез помощта на приятели и хора с влияние в обществото. Сега сте под тяхна закрила, каквото и да се случва. Късметът е на ваша страна, но разбира се, за да го провокирате да ви огрее, трябва и да действате. Не е страхувайте да предприемате инициативи или да започвате нещо ново. Това е прекрасен период за вас, период на срещи, запознанства, общуване и развитие в социалната сфера. Бъдете внимателни единствено с финансите и по-скоро с даването на пари назаем на хора, които със сигурност няма да ви ги върнат.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

 

12 януари. Дружелюбни сте. Никога не ви напуска оптимизмът. На моменти той е заразителен и за околните. Радвате се на малките красоти на живота, защото осъзнавате, че те са най-важни. При някои от вас не е изключен кратък брак по сметка – само да си уредите живота. Все пак сте представители на знака Козирог. Ако мислите, че това няма да попречи за цял живот на любовта ви – направете го.

Навлизате в прекрасна година на стабилизация и хубави преживявания в сферата на отношенията и любовта. Това е година, през която не бива да сте толкова активни, да предизвиквате промени, а да живеете хармонично и ритмично с всичко, постигнато дотук.

13 януари. Въпреки че сте отворени към света, с чисти души и помисли, вие сте Козирози и често криете у себе си тайни. Обичате да разговаряте, но винаги има една нотка резервираност. Такива сте си вие и вашите близки са ви възприели така. Иначе сте лъчезарни, отзивчиви и жертвоготовни. Последното е сериозен минус и следва да го изкорените от характера си. Старателни сте, но често ставате трамплин за постигане на чужди цели. Вие вършите цялата работа, а лаврите обира друг. За да получите това, което ви се полага в живота, трябва да сте настоятелни и безкомпромисни. Пазете се от недоброжелателни запознанства, от лицемери и хора с нечисти помисли.

За вас предстои година, в която е добре да се обърнете назад и да осъзнаете допусканите в миналото грешки. Лесно ще потърсите прошка, а и лесно ще дадете такава, за да ви е леко на душата след това. Учете, преквалифицирайте се. Това е важна стъпка, за да имате добра и доходна работа още в края на тази или началото на следващата година.

14 януари. Вие сте сред най-нетипичните представители на Козирог – емоционални, симпатични и безгрижни. Живеете ден за ден, обичате искрено и говорите непринудено. Нещата наоколо се променят с всяка изминала минута и никога не можете да кажете какво ще бъде утре. Авантюристи по природа, мнозина се увличат по тази страст към промени и така задминават неколкократно допустимата граница. Те никога не спират на едно място, за да свият гнездо, да създадат дом и семейство. Ако не желаете да сте сред тях, научете се да бъдете постепенни, постоянни и рутинни в действия си. Обичайте, но и позволявайте да ви обичат. В любовта заложете на моногамния начин на живот. Вие сте симпатични и харесвани от противоположния пол. Поддадете ли се на изкушението, можете да съсипете връзката с половинката чрез чести залитания.

Навлизате в година на материална стабилност, гарантирани доходи и финансов възход. Колкото и прекрасно да звучи, всичко това няма как да се случи без вашето активно участие и работа. Печелете парите си по честен начин. Не бива да вземате кредит, освен ако не сте сигурни, че ще се издължите до рождения си ден догодина.

Станислав Климентов

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *