Застраховател ще плаща 15 000 лв. обезщетение на ранен при катастрофа пътник | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Застраховател ще плаща 15 000 лв. обезщетение на ранен при катастрофа пътник

Публикувана на: 12.01.2018г. 1103 прегледа

Окръжният съд във Велико Търново постанови застрахователна компания да плати 15 000 лв. обезщетение на ранен при катастрофа пътник. Инцидентът станал на 3 април 2015 г. В злополучния ден Н. Г. претърпял пътнотранспортно произшествие. Пътувал на задната седалка на лек автомобил, който напуснал пътното платно на кръстовище в Горна Оряховица и се ударил челно в бетонна ограда. След медицинския преглед на потърпевшия се установило, че има лека степен на мозъчно сътресение, счупване на зъб, на лъчевата кост на дясна ръка с изместване, рана на устните, кръвонасядания, охлузвания и главоболие. За наложилото се лечение направил разходи, като пред Окръжния съд във Велико Търново претендирал за 50 000 лева обезщетение за неимуществени вреди. Пострадалият поискал и 115 лв. за имуществени вреди и разходи по наложилото се лечение със законната лихва върху вземанията, както и направените по делото разноски.

Застрахователят е оспорил исковете, като отрекъл факта на транспортния инцидент и подчертал, че ищецът е знаел, че се качва в автомобил на неправоспособен водач. Пострадалият не бил поставил и предпазен колан.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!