Убийството на Петър Христов потресе и спортните среди

През годините бизнесменът подкрепяше великотърновския „Етър“, бе в основата на футболния проект „Спарта“

 

Със съболезнователни адреси по повод кончината на Петър Христов излязоха горнооряховският „Локомотив“ и великотърновският „Болярчета“. От двата клуба изказаха съболезнования на семействата на бизнесмена, който ги подпомагаше.

Петър Христов е първият президент в професионалната история на „железничарите“, като с него тимът достигна до 8-мо място в „А“ група, като в един момент дори бе лидер в класирането.

„Локомотив“ загуби човек, който през всичките години е живял с болките и тревогите на клуба. Той участваше активно в проекта за възраждане на клуба и до последния си дъх не щадеше сили и средства по отношение финансирането на „Локомотив“, се казва в съобщението. „Завинаги един от нас“, завършва то. Във ВИП ложата на стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица ще бъде запазено кресло с името на Петър Христов, подчертават още от клуба. Освен че подпомагаше финансово „Локомотив“, бизнесменът инвестира и в новия тренировъчен терен в Долна Оряховица, на който от тази пролет ще водят подготовка „железничарите“.

От великотърновския СК „Болярчета“ също почетоха паметта на своя благодетел. Неговата фирма „Лактима“ ЕАД е основен спонсор на клуба, развиващ детско-юношеската школа.

„Преди години, когато никой друг не го направи, един човек повярва в нас… подаде ни ръка и сбъдна една наша мечта. Без да изисква нищо и споделяйки победите и постиженията ни с нас… Поклон пред светлата му памет!
Петър Христов построи футболното игрище „Балкан Арена“ в квартал „Картала“, което след това дари на Община Велико Търново. На него всеки ден играят децата от квартала и тренират малките футболисти на „Болярчета“.

През годините Петър Христов е подкрепял и великотърновския „Етър“. През 2010 г. брат му Димитър Манолов стана изпълнителен директор на „Етър 1924“ и под неговото ръководство представителният тим, воден от треньора Велин Кефалов, игра бараж за „А“ група.

Миналия сезон „Лактима“ ЕАД на два пъти дари сериозни суми на „Етър ВТ“, спечелил промоция за Първа професионална лига.

Сериозни инвестиции Петър Христов направи и в проекта „Спарта“, чийто представителен тим се състезаваше в Северозападната „В“ група, обигравайки млади футболисти от „виолетовата“ школа.

Стадионът във великотърновското село Самоводене занапред ще носи името на убития в понеделник бизнесмен Петър Христов. Това са решили жители от селото, където е израснал крупният предприемач, който на 8 януари беше показно разстрелян в центъра на София.

„Петър направи много за селото през годините. Близо 100 000 лева вложи в основния ремонт на спортното съоръжение, което е с капацитет от 150 места. Бяха напълно обновени теренът, седалките, съблекалните. А и Петър активно се занимаваше със спорт. Още като дете тренираше борба и беше много добър“, обясняват самоводчани.

One thought on “Убийството на Петър Христов потресе и спортните среди

  • 12.01.2018 в 16:55
    Permalink

    Вървете и вижте къде са тия 100 000 лв. вложени в стадиона на с. Самоводене от Петър Христов.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.