2400 тона пясък и сол приготвени за 115 км улици в старата столица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

2400 тона пясък и сол приготвени за 115 км улици в старата столица

Публикувана на: 12.01.2018г. 1571 прегледа

44 училища и градини с осигурено топлоподаване

 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО И НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В ОБЩИНАТА СА ПОДГОТВЕНИ ДА ПОСРЕЩНАТ ОЧАКВАНОТО В КРАЯ НА СЕДМИЦАТА ВЛОШАВАНЕ НА ВРЕМЕТО, СВЪРЗАНО С ПОВИШЕНАТА ВЕРОЯТНОСТ ОТ СНЕГОВАЛЕЖИ И ПОНИЖАВАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ. От снегопочистващата фирма „Нелсен чистота“ увериха заместник-кмета проф. Георги Камарашев, че в началото на седмицата е извършена обстойна проверка на цялата снегопочистваща техника. Доуточнени са всички организационни въпроси, свързани с районите на старата столица и работния график, проведени са и тестови излизания.

Фирмата по снегопочистването разполага с 900 тона сол и 1500 тона пясъчно-солна смес, както и противообледителна химическа смес. За обработката на улиците компанията има в готовност над 20 машини от различен тип.

БЛИЗО 115 КИЛОМЕТРА Е ДЪЛЖИНАТА НА ГРАДСКАТА УЛИЧНА МРЕЖА. Почистването на тротоарите, стълбищата, пространствата около автобусните спирки и обществените зони е ангажимент на общинското предприятие „Зелени системи”. При снеговалеж 90 работници ще бъдат на терен още в 5,00 ч. сутринта.

Около 146 линейни километра е дължината на общинската пътна мрежа. Ангажираната със зимната поддръжка на тези шосета фирма също разполага с необходимите инертни материали, машини и кадрови ресурс.

Осигурено е отоплението на всички 23 детски градини и 21 училища на общинско финансиране.

Представители на „Енерго-Про“ също заявиха, че разполагат с достатъчно техника, резервни материали и съоръжения, които да бъдат използвани, ако има аварии с електроснабдяването.

С. МАРИНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *