Горнооряховският „Локомотив“ започва подготовка днес, с 325 000 лева от УЕФА са разплатени старите задължения

Участие на плейофите за Първа лига ще е целта на отбора напролет

 

325 000 лева получи горнооряховският „Локомотив“ от парите, които УЕФА преведе на БФС заради участието на „Лудогорец“ в груповата фаза на Шампионска лига през миналия сезон. С част от парите клубът е погасил стари задължения и очаква спокойно пролетния полусезон във Втора професионална лига.

„Всичко дължимо на футболистите е разплатено. Изплатили сме и голяма част от задълженията си към НАП. Вярваме, че сега момчетата ще се успокоят и ще играят без притеснения за възнагражденията си. Смятам, че финансови проблеми няма да имаме“, съобщи председателят на Управителния съвет на горнооряховския клуб Даниел Костадинов.

Днес „железничарите“ започват подготовка за пролетния полусезон. Според Костадинов, който е и председател на Общинския съвет в Г. Оряховица, предвид факта, че първенството на Втора лига бе започнато почти изцяло нов отбор, представянето през есента е доста добро и се вижда израстване.

Разликата между лидерите и границата за изпадане е малка и „Локомотив“ има своите шансове за участие на баражите за елита, смята той.

Даниел Костадинов очаква на проби доста нови футболисти, които ще трябва да се докажат, за да останат в състава. Водени са разговори с перспективни състезатели, без ангажименти към други клубове.

„Надявам се, че ще успеем да приключим с картотекирането на японеца Кокен Куроки. Процедурата за футболисти извън Европейския съюз е доста дълга и тромава, но сме вече на финала. Кой от тези, които ще дойдат на проби, ще остане, ще решат треньорите. Самата подготовка най-вероятно ще е на базите в Царева ливада“, каза още шефът на горнооряховския клуб.

Засега сигурно е напускането на Аристоте Ндонгала Фунду, който вече е футболист на „Черно море”, като при бъдеща негова продажба „железничарите“ ще вземат 20% от трансферната сума. Кристиян Димитров пък ще играе за „Пирин” (Благоевград).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.